Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο Μπέλφαστ μεταξύ πολιτών, πιστών στο στέμμα, και αστυνομικών μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην κυματίζει πλέον η βρετανική σημαία όλες τις μέρες του χρόνου στο δημαρχείο. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.
 



Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η βρετανική σημαία να κυματίζει μόνο 17 ημέρες το χρόνο στο δημαρχείο, που πάρθηκε τη Δευτέρα με 29 ψήφους υπέρ έναντι 21 κατά, προκάλεσε αντιδράσεις από τους προτεστάντες πιστούς στη διατήρηση της Βόρειας Ιρλανδίας στο στέμμα. Η υποστολή της σημαίας, που κυμάτισε μόνιμα στο δημαρχείο, έγινε την Τρίτη, για πρώτη φορά μετά την ανέγερση του κτιρίου το 1906.

 Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία εκφράζει ανησυχίες πως το Σάββατο, που υπάρχει κάλεσμα για νέα διαδήλωση, ενδέχεται να ξεσπάσουν μεγαλύτερα επεισόδια κατά τη διάρκεια νέων διαμαρτυριών. Οι αρχές κάλεσαν τους πιστούς στο στέμμα να παραμείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεών τους.

 Στα επεισόδια που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την αστυνομία έχουν τραυματιστεί συνολικά 27 αστυνομικοί.

 «Αυτή η βία του όχλου και η τρομοκρατία δεν είναι αποδεκτές και κάνω έκκληση προς τους πολιτικούς να συμβάλουν για να μπει ένα τέλος σε αυτά τα επεισόδια, πριν κάποιος τραυματιστεί σοβαρά ή σκοτωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, όπως αναφέρει το BBC.

 Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δύο αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, ενώ σε άλλα προκλήθηκαν ζημιές. Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πλήθος αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

 Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας η βουλευτής Ναόμι Λονγκ δέχτηκε χθες απειλή για τη ζωή της γιατί το κόμμα της, το φιλελεύθερο Alliance Party, υποστήριξε τη νέα πολιτική όσον αφορά τη βρετανική σημαία.

 Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, που επισκέφτηκε την Παρασκευή το Μπέλφαστ, κάλεσε χθες όλες τις πλευρές να συνεχίσουν «το δύσκολο έργο της συμφ

ιλίωσης» στη βρετανική επαρχία.
Πηγή: www.tvx.gr

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Με απουσίες στο Καραϊσκάκη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αστέρας Τρίπολης: «Αλμυρός» ο Ντεπέτρις

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στην Στίβενεϊτζ ο Μπέλεκ