11 Ιαν 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Επιτέλους, ανοίγει μια πισίνα!



Μετά από 10 χρόνια, που έμενε κλειστή (!) η ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα της Λαμίας παραδίδεται προς χρήση στους αθλητές και τους πολίτες της Λαμίας!

Σε μια εποχή που οι πισίνες στην Ελλάδα κλείνουν, αντί να ανοίγουν, και οι αθλητές της κολύμβησης και του πόλο ψάχνουν μάταια μια πισίνα για να προπονηθούν ή να αγωνιστούν, σημειώνεται μια μεγάλη έκπληξη. Μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στην επαρχία, η οποία παρέμεινε ανεκμετάλλευτη επί μια 10ετία πρόκειται να λειτουργήσει. Η Λαμία πρόκειται να αποκτήσει μια υπερσύγχρονη πισίνα, η οποία μάλιστα έχει την άμεση προοπτική να εξελιχθεί σε έδρα διεξαγωγής του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, της τελική φάση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής (στη διοργάνωση συμμετέχει φέτος και ο Νηρέας Λαμίας) και του τουρνουά εθνικών ομάδων «Σαμαρτζίδης Cup» το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου αρχηγού της Εθνικής μας ομάδας και του Εθνικού, Νώντα Σαμαρτζίδη.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με τη συμμετοχή του Γιάννη Ιωαννίδη και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Λαμίας και παράγοντες του Νηρέα, έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα επιδιόρθωσης της πισίνας του ΤΕΙ Λαμίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εγγυήθηκε την χρηματοδότηση (170 χιλιάδες ευρώ) για τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να παραδοθεί άμεσα στους πολίτες της Λαμίας μια πισίνα που έμεινε για μια δεκαετία αναξιοποίητη.
Μετά από όλα αυτά ο αντιπρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας Γιώργος Κατσαρός ανακοίνωσε στους φορείς της Λαμίας ότι η πισίνα της πόλης θα γίνει άμεσα έδρα διεξαγωγής κορυφαίων αγώνων πόλο. Αυτή η 50άρα πισίνα θα δώσει μεγάλη ανάσα στους αθλητές της κολύμβησης και του πόλο από τη Λαμία και τις γύρω περιοχές, και φυσικά θα αποτελέσει την έδρα του Νηρέα Λαμίας, που εξελίσσεται με γοργά βήματα στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο σύλλογο, σε κολύμβηση και πόλο, στην χώρα. 
Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια: