20 Ιαν 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το πιο δύσκολο "χρέος" για τον Σαββίδη

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την μπερδεμένη κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ που "παιδεύει" τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ περισσότερο και από τις οφειλές στο Δημοσιο

Λύση για το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο φαίνεται πως βρίσκει ο Ιβάν Σαββίδης μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, προωθεί τα πλάνα του για τη δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου και έχει ανοίξει το φάκελο "νέο γήπεδο".
Θέματα που για τους προηγούμενους μεγαλομετόχους αποτελούσαν στόχους εκτός βεληνεκούς, ο ομογενής επιχειρηματίας δείχνει πώς διαθέτει τη δύναμη να τα υλοποιήσει σε σχετικά μικρό χρόνο. Ακόμη, συμμάζεψε τα οικονομικά, αποκατέστησε την τήρηση των ημερομηνιών στις πληρωμές παικτών και υπαλλήλων, με απλά λόγια έκανε τον ΠΑΟΚ αξιόπιστη εταιρία.
Μέχρι στιγμής, όμως, του έχει ξεφύγει ένας τομέας: Αφορά στη λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος, την οργάνωσή του και την αποτελεσματικότητά του. Και δεν μιλάμε μόνο για την ομάδα που εκεί που πάει να κάνει ένα βήμα μπροστά, πάει δύο πίσω. Μιλάμε και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και το συνολικό πλάνο λειτουργίας που φαίνεται πώς προχωρά μόνο αποσπασματικά.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Δεν είναι καλό να μηδενίζει κανείς την έως τώρα παρουσία του ΠΑΟΚ και εξαιτίας δύο συνεχόμενων πολύ μέτριων (με Ατρόμητο) έως κακών (με Αστέρα) εμφανίσεων να μιλά για ανύπαρκτη ομάδα. Δεν χαρακτηρίζεται έτσι ένα σύνολο που, έστω και σ' αυτό το άθλιο πρωτάθλημα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο "Δικέφαλος" έχει κάνει και καλά και μέτρια και κακά παιχνίδια. Το πρόβλημά του είναι ότι αυτά δεν αποτελούν την συνέχεια μίας πορείας εξέλιξης.
Είναι ζήτημα μεγάλου προβληματισμού αν ο τωρινός ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από την ομάδα που βλέπαμε τον Σεπτέμβριο. Έχω την αίσθηση ότι τον ίδιο προβληματισμό έχει και ο προπονητής της που τελευταία έχει χάσει και τις λίγες σταθερές που είχε από την αρχή της περιόδου. Η επιμονή στο 4-4-2, έγινε ξαφνικά εμμονή στο 4-3-3, οι παίκτες αλλάζουν ρόλους με συχνότητα πουκάμισου και παίκτες που αποτελούσαν τα κλειδιά της έως τώρα παρουσίας του ΠΑΟΚ (π.χ. Αθανασιάδης), μοιάζουν τελευταία αφοπλισμένοι.
Φαντάζομαι θα συμφωνεί και ο Γιώργος Δώνης πως δεν τιμά τον ΠΑΟΚ η πλειοψηφία των επιθετικών ενεργειών που προσπαθεί να βγάλει η ομάδα να προέρχονται από τα πόδια ενός παίκτη (Αποστολόπουλος) που λίγες εβδομάδες πριν ήταν στη λίστα για δανεισμό. Πιθανόν, όλα να άρχισαν όταν ο Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι η ομάδα (και το τεχνικό τιμ της) θα κριθεί από το κατά πόσο θα καταφέρει να τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα και να πάρει το Κύπελλο και να δημιουργήθηκε πίεση στον προπονητή, τους συνεργάτες του και τους παίκτες. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία στον ΠΑΟΚ που πάντα κουβαλά τις υψηλές απαιτήσεις του κόσμου του, γι' αυτό άλλωστε χαρακτηρίζεται μεγάλη ομάδα.
Υπάρχει και ένας άλλος τομέας που το τεχνικό τιμ πρέπει να αναζητήσει τις ευθύνες του. Αρκετοί παίκτες μοιάζουν σε κακή κατάσταση (χωρίς τρεξίματα, δυνάμεις και ψυχολογία) και αυτό είναι ζήτημα που "ακουμπά" στην καθημερινή δουλειά που γίνεται. Αν όντως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ψυχολόγο όπως είχε δηλώσει ο 43χρονος κόουτς πριν λίγο καιρό, ας τον προσλάβει να πάψει να υπάρχει αυτή συζήτηση.
Οι ευθύνες που... δεν βαραίνουν το Δώνη
Έχει, βέβαια και τα ελαφρυντικά του ο Δώνης, Μάλλιασε η γλώσσα του να λέει ότι θέλει τουλάχιστον ένα, αν γίνεται όμως και δύο μεσοεπιθετικούς. Η διοίκηση του έφερε τον Κατσουράνη και τον Σίλντενφελντ και συμφώνησε τη Δευτέρα (δέκα μέρες πριν το κλείσιμο των μεταγραφών) να έρθει για δοκιμή ο Μολδαβός Σουβόροφ!
Ο Τσιστιακόφ ταξίδευε στη Γερμανία για να συναντήσει τον Κλάους Άλοφς, συνέφαγε παρέα με την Μαρία Γκοντσάρεβα με τον Αντελίνα Βιεϊρίνα, συζητούσε με τον Λάζοβιτς, έκανε κρούση στην Καρπάτι για τον  Λούκας, προσπέρασε την περίπτωση του Ολαϊτάν που ήταν ταλαντούχος παίκτης, αλλά όχι ο φτασμένος άσος που έψαχνε ο ΠΑΟΚ για το ρόστερ του και τελικά κατέληξε στον υπό δοκιμή Σουβόροφ. Μακάρι το Μολδαβό παλικαράκι να αποδειχθεί νέος Βιεϊρίνια, όμως, ειλικρινά δεν πιστεύω πώς υπάρχει φίλος του ΠΑΟΚ που να καταλαβαίνει πώς ακριβώς λειτουργεί στα μεταγραφικά ο επίσημος ΠΑΟΚ.
Ίσως, όλα να ξεκινούν από τον ίδιο το Σαββίδη που αρχικά ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά και τώρα... μαζεύει λίγο τα γκέμια, γιατί περιμένει να δει πώς θα πάει το επιχειρηματικό μπάσιμό του στην Ελλάδα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η ουσία είναι πώς δεν αρμόζει αυτή η εικόνα στον ΠΑΟΚ που αντανακλά στην απόδοση της ομάδας. Ο κόσμος περιμένει πολλά -και δικαίως- γιατί πλην Ολυμπιακού δεν υπάρχει άλλος δυνατός από τους παραδοσιακά "μεγάλους" για να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ. Τη λύση μπορεί μόνο ο ίδιος ο Σαββίδης, ξεκαθαρίζοντας τι ακριβώς ζητά, πώς πρέπει να λειτουργεί το αγωνιστικό τμήμα και πώς ακριβώς βλέπει τον προπονητή.
Αν όντως πιστεύει ότι μπορεί να κάνει δουλειά στην ομάδα να τον στηρίξει (εμπράκτως), δίνοντάς του πίστωση χρόνου. Αν, όμως, τον αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμη περίπτωση απλά για να βγει η χρονιά, καλό είναι να αναζητήσει από τώρα τον τεχνικό που ο ίδιος θέλει και να τον φέρει άμεσα.
Υ.Γ. Θέλω καιρό να γράψω για την παρουσία των νέων σε ηλικία παικτών του ΠΑΟΚ που προωθήθηκαν ιδιαίτερα φέτος στην ομάδα. Έχω την αίσθηση ότι ο πολύ φιλικός προς αυτούς τρόπος του Δώνη, μάλλον έχει παρεξηγηθεί από ορισμένους. Τους έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πώς εύκολα παίζει κανείς στον ΠΑΟΚ και ότι δεν κινδυνεύει η θέση τους στη βασική ενδεκάδα, αν κάνουν και μερικά λαθάκια. Καιρός είναι να αλλάξει αυτό και να παίρνουν φανέλα μόνοι όσοι... ματώνουν στις προπονήσεις και τους αγώνες και τους ενοχλεί να χάνουν ακόμη και στο... ζέσταμα πριν το παιχνίδι. 
Πηγή: Sport 24

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ,ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΠΟΨΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ!!!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι αήττητοι προπονητές του Ολυμπιακού και η κατάρα της Καβάλας








Δεν υπάρχουν σχόλια: