3 Ιαν 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Premier League: Ναρκωτικά, ρατσισμός, στημένα

Το αγγλικό πρωτάθλημα θεωρείται εδώ και χρόνια το καλύτερο στον κόσμο με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης να κοσμούν με την παρουσία τους τα γήπεδα της Premier League ωστόσο πίσω από τα φώτα υπάρχει ένας άλλος κόσμος, καθόλου ευχάριστος, όπως καταγράφεται από την έρευνα του περιοδικού "FourFourTwo".

Στην έρευνα πήραν μέρος 100 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους και 11 παίκτες της Premier League.Πιο αναλυτικά:-το 26% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν υπάρξει μάρτυρες ρατσιστικών σχολίων κατά την διάρκεια του αγώνα.
-το 50% συμφώνησε πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και μεγάλα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ που κάνουν χρήση ναρκωτικών, όπως κοκαΐνη.
-το 14% παραδέχτηκε ότι γνωρίζει πως υπάρχουν ακόμη στημένα παιχνίδια, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό των αθλητών που αναφέρθηκαν στο ότι γίνεται χρήση αναβολικών.
-το 25% δήλωσε πως εάν ένας ποδοσφαιριστής είναι ομοφυλόφιλος, θα πρέπει να απομονώνεται.
Αμυντικός της League 2 δήλωσε: "Με έχουν βρίσει ρατσιστικά πολλές φορές κατά την διάρκεια του αγώνα. Αν με ενοχλεί; Φυσικά και με ενοχλεί, απλώς λυπάμαι για την άγνοια του συναδέλφου μου".
Παίκτης της Premier League μίλησε για το θέμα της χρήσης των ναρκωτικών, τονίζοντας: "Είναι διαδεδομένη. Αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία, αντικατοπτρίζεται στον αθλητισμό. Το πρόβλημα που υπάρχει, αυτό αποδεικνύει".
Άλλος παίκτης που αγωνίζεται σε τοπ επίπεδο, τονίζει: "Εχω έρθει αντιμέτωπος με συγκεκριμένο αμυντικό που την μια σεζόν είναι ο γρηγορότερος που χω αντιμετωπίσει και την επόμενη σαν σκ...α. Σε κάνει να αναρωτιέσαι".
Το 50% από τους ερωτηθέντες, παραδέχτηκαν πως τόσο οι συμπαίκτες τους όσο και παίκτες άλλων ομάδων, κάνουν χρήση ναρκωτικών κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. "Είναι κοινό μυστικό ότι στις διακοπές οι πάντες κάνουν χρήση ναρκωτικών. Υπάρχει πολύ κοκαΐνη γιατί αφήνει τον οργανισμό σε εγρήγορση".
Για τα στημένα παιχνίδια, παίκτης της League 2 υπογραμμίζει το εξής: "Φυσικά και υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστές που με καλούν και μου ζητάν να ποντάρω σε συγκεκριμένα παιχνίδια, κυρίως προς το τέλος της σεζόν. Δεν έχω ενδώσει αλλά γνωρίζει καλά τι συμβαίνει".
Άλλα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα
-το 70% πιστεύει πως είναι γενικώς αποδεκτή η «βουτιά» για να κερδίσεις πέναλτι
-το 57% διαφωνεί στο ότι οι ποδοσφαιριστές κερδίζουν πολλά χρήματα
-το 25% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούν την φήμη τους για να εντυπωσιάζουν τις γυναίκες.
-το 54% δήλωσε πίστη σε συγκεκριμένες ομάδες
-το 25% υποστήριξε πως δεν πειράζει να χαθεί ένα παιχνίδι, εάν η ομάδα έχει παίξει καλά
-το 43% θεωρεί ότι αγωνίζεται μεγάλος αριθμός ξένων παικτών στην Αγγλία
Και το απίστευτα υψηλό ποσοστό του 78% πιστεύει πως η κατάθλιψη κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: AEK365 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:387 λουκέτα στην Ξάνθη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δεν ξεχνά το Μάντσεστερ ο Ρονάλντο

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τεστ αντοχών με Εφές

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ιμπραΐμοβιτς: "Προσφέρει γέλιο ο Μπαλοτέλι"

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Μένουν μόνο λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του Πάτο"

Email.eyrwtaselous@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: