Η Εθνική πόλο των γυναικών δεν ξεκίνησε καλά τη νέα σεζόν και ο Γιώργος Μορφέσης δεν φαίνεται αισιόδοξος για το μέλλον, τόνισε όμως ότι η ομάδα θα κάνει την προσπάθειά της, με αγάπη και μεράκι, όπως έκανε πάντα.


Οι Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες του 2011 συνεχίζουν τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστούν παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Αυτή τη φορά όμως οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες, όπως υπογράμμισε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών της Υδατοσφαίρισης, όπου παρευρέθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς βραβεύθηκε με την ομάδα Νεανίδων για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο του Περθ.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι με τις καταστάσεις που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όταν μια Εθνική ομάδα ξεκινά προετοιμασία για το Προλυμπιακό τουρνουά, όπως πέρσι, και ψάχνει να βρει κολυμβητήριο, αυτό λέει κάποια πράγματα. Παρά τις επιτυχίες που έρχονται, δυστυχώς τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Οπότε, το μέλλον δεν θα έλεγα ότι το βλέπω ιδιαίτερα ευοίωνο. Αυτό όμως δεν μας σταματά από τα να έχουμε πίστη, όρεξη, μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε», ήταν τα λόγια του Γιώργου Μορφέση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ.
Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο World League και στην προετοιμασία των γυναικών εν όψει του μεγάλου ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου η Εθνική θα κάνει την προσπάθειά της, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.
«Κάθε διοργάνωση Γουόρλντ Λιγκ είναι ένα πολύ καλό τεστ. Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει αυτό να γίνεται σε 2-3 μέρες μαζί σε κάποιο Όμιλο, ο οποίος γινόταν περίπου το Μάιο, οπότε ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι. Είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση γίνεται με τη μορφή αγωνιστικών και το να μαζευόμαστε 1-2 μέρες πριν το παιχνίδι, σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για να δείξουμε ένα σωστό πρόσωπο σαν Εθνική ομάδα. Παρ’ όλα αυτά όμως, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παλαιότερες παίκτριες, αλλά και τα νέα πρόσωπα τα οποία θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι το Γουόρλντ Λιγκ είναι ένα στάδιο προσαρμογής για όλους μας. Για τις νέες αθλήτριες να καταλάβουν τι ακριβώς ζητάμε στις Εθνικές ομάδες, για τις παλαιότερες να δουν που βρίσκονται, για εμένα να δω πως μπορώ να διαχειριστώ αυτή την ομάδα και για να μαζέψουμε πληροφορίες για τους αντιπάλους μας. Αυτά τα στάδια είναι περισσότερο δοκιμαστικά για να πάμε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης που είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση».
Αναφορικά με τους στόχους που θέτουν σαν ομάδα για το καλοκαίρι και τη σπουδαία αυτή διοργάνωση της Βαρκελώνης, τόνισε: «Όταν μιλάμε για μια νέα ομάδα, δεν μπορούμε να θέτουμε στόχους. Πρώτα απ’ όλα περιμένουμε να δούμε πως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και πως θα είναι η κλήρωση, που είναι επίσης πολύ σημαντικό. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για στόχους. Από εκεί και πέρα, όταν συμμετέχεις σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρώτος στόχος γενικά είναι να μπεις στις οκτώ πρώτες ομάδες. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να έχουμε το μυαλό μας και να μην λέμε μεγάλα λόγια, ούτε να είμαστε απαισιόδοξοι. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχουμε πολύ καλή ψυχολογία, δεν φοβόμαστε τους αντιπάλους μας αλλά τους σεβόμαστε. Στο γυναικείο πόλο υπάρχουν δέκα ομάδες πολύ υψηλού επιπέδου, οι οποίες μπορούν να κερδίσουν η μία την άλλη και το έχουν αποδείξει τα αποτελέσματα αυτό. Οπότε, τα πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν προσγειωμένοι και έτοιμοι όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή τον Ιούλιο». 

Πηγή: Gazzetta

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΟΥΣ ΒΑΣΙΛΈΙΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ 10/2/2013.ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ-ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ ΝΙΑΤΩΝ 2-0 ημιχ.1-0