19 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λυγμοί και διαμαρτυρίες για Πιστόριους

Λυγμοί και διαμαρτυρίες για Πιστόριους | onsports.gr

Άρχισε για μια ακόμα ημέρα η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της Πρετόρια με τον Όσκαρ Πιστόριους να ξεσπά σε λυγμούς όταν αναγνώστηκε η κατηγορία για τη δολοφονία της συντρόφου του – Μέλη οργανώσεων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών διαδηλώνουν έξω από το κτίριο του δικαστηρίου.
Η πρώτη παρουσία του Όσκαρ Πιστόριους μπροστά στο δικαστήριο της Πρετόρια έγινε την Παρασκευή (16/02) με τον 26χρονο σπρίντερ να ξεσπά σε λυγμούς και να κρύβει το πρόσωπό του στα χέρια του. Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε σήμερα (19/02) όταν απαγγέλθηκαν ξανά οι κατηγορίες προς το πρόσωπό του για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ.
«Ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές τη Ρίβα Στίνκαμπ που ήταν κλειδωμένη στην τουαλέτα. Ο κατηγορούμενος έβαλε τα πρόσθετα μέλη του, περπάτησε επτά μέτρα και στη συνέχεια πυροβόλησε το θύμα», αναγνώστηκε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο, με τον 26χρονο παραολυμπιονίκη να ξεσπά για ακόμα μια φορά σε λυγμούς και την υπεράσπιση να τηρεί τη γραμμή της αναφέροντας ότι δεν επρόκειτο για δολοφονία, στηρίζοντας ξανά το επιχείρημα ότι ο κατηγορούμενος νόμιζε πως η Στίνκαμπ ήταν διαρρήκτης που είχε εισβάλει στο σπίτι του.
Την ίδια ώρα, έξω από το δικαστήριο (σ.σ. όπως φαίνεται στη φωτογραφία) είναι σε εξέλιξη διαμαρτυρία ενώσεων που μάχονται κατά της βίας που ασκείται στις γυναίκες. Μέλη της «ANC Women's League», με πλακάτ και συνθήματα κάνουν τη διαδήλωσή τους και αναφέρουν πως ο Πιστόριους πρέπει να τιμωρηθεί γιατί πυροβόλησε μια άοπλη κι ανυπεράσπιστη γυναίκα… 

Πηγή: OnSports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΦΩΤΟ-Το γήπεδο «βουλιάζει»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Μακάρι να γίνουμε όλοι σαν τον Νίκο"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπαρκέρο: «Κόλαση στον Πειραιά»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα «φώτα» στο Λονδίνο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τσάβι: «Το φαβορί φαίνεται στο γήπεδο»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μίλαν: Οι… συμβουλές του Μπερλουσκόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: