15 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Προτίμησαν τον Όσκαρ από τον Γκάλη!

Προτίμησαν τον Όσκαρ από τον Γκάλη!Ο Νίκος Γκάλης ΔΕΝ ήταν η τελική επιλογή για τους μη Αμερικανούς παίκτες από το συμβούλιο του Hall of Fame κι έτσι δεν μπαίνει στο πάνθεον του παγκοσμίου μπάσκετ, που στεγάζεται στη Μασαχουσέτη

Ο Όσκαρ Σμιντ κι όχι ο Νίκος Γκάλης ήταν η επιλογή του συμβουλίου του Hall of Fame για εισαγωγή στο «πάνθεον» του παγκοσμίου μπάσκετ.

Παρότι το κοινό είχε κάνει διαδικτυακά σαφή την προτίμησή του στον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, τα μέλη της επιτροπής που είχαν και τον τελευταίο λόγο προτίμησαν τον Βραζιλιάνο από μία λίστα μη Αμερικανών παικτών που περιλάμβανε μεταξύ άλλων τον Βλάντε Ντίβατς, τον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, τον Μίκι Μπέργκοβιτς και τον Λίντσεϊ Γκέιζ.

Οι υπόλοιποι «εισακτέοι» στο Hall of Fame με την τάξη του 2013 είναι οι Έντουιν Χέντερσον, Ρότζερ Μπράουν, Ρίτσι Γκουέριν και Ρας Γκράνικ.

Ο Όσκαρ Σμιντ έπαιξε σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες με τη Βραζιλία και ήταν πρώτος σκόρερ σε τρεις εξ αυτών. Ήταν πρώτος σκόρερ στην Ιταλία επτά φορές και μία στην Ισπανία, ενώ μοναδικός μεγάλος του τίτλος σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη ήταν το Κύπελλο Ιταλίας με την Καζέρτα το 1988. Με τη «σελεσάο» κατέκτησε τρεις φορές το πρωτάθλημα Λατινικής Αμερικής και το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 1978 στις Φιλιππίνες. 


Πηγή: Σπορ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια: