21 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λίνεν: «Αν δεν δοθεί λύση, σβήνουν τα φώτα…»

Λίνεν: «Αν δεν δοθεί λύση, σβήνουν τα φώτα…» | onsports.gr

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του για τα προβλήματα των «κιτρινόμαυρων», τις συνθήκες που ο ίδιος εργάζεται και τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύση για να μην αφανιστεί η Ένωση. «Η ΑΕΚ πρέπει να επανέλθει στην κορυφή», είπε μεταξύ άλλων.
Η εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» φιλοξένησε τη συνέντευξη του Έβαλντ Λίνεν με τον προπονητή της ΑΕΚ να εμφανίζεται σίγουρος για την επιλογή του να εργαστεί στον «δικέφαλο» παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε στους συμπατριώτες του τόσο για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στους «κιτρινόμαυρους», για την κατάληψη των οπαδών στα Σπάτα αλλά και για την εμπιστοσύνη που έχει στους ποδοσφαιριστές του και τη δουλειά που κάνουν μαζί στις προπονήσεις…
Αναλυτικά τα όσα είπε:
-Ξέρατε τι να περιμένετε όταν αναλάβατε την ΑΕΚ τον Οκτώβριο;
«Ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη το ήξερα και το επιβεβαίωσα. Επίσης γνώριζα πως η ΑΕΚ διανύει τη μεγαλύτερη περίοδο κρίσης στην ιστορία της. Όμως ήθελα να δουλέψω ξανά μετά από ένα χρόνο και να φέρω ξανά την ομάδα ψηλά. Πάντως δεν ήξερα την ακριβή σοβαρότητα της κατάστασης. Εργαζόμαστε εδώ υπό συνθήκες, που αλλού δεν μπορούν να τις φανταστούν».
-Πώς είναι τα πράγματα στην ομάδα;
«Τα χρέη ήταν τόσο πολλά που το καλοκαίρι πέρα από κάποιους αναπληρωματικούς, σχεδόν όλοι οι άλλοι παίκτες έπρεπε να φύγουν. Λόγω της οικονομικής κατάστασης η ομάδα δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στο Europa League παρότι είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Η ομάδα έχει ελάχιστα έσοδα, καθώς αρκετοί οπαδοί δεν μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια και οι χορηγοί απομακρύνονται. Τα έσοδα από διαφημίσεις ή την τηλεόραση είναι μπλοκαρισμένα και κατατίθενται αυτόματα για την πληρωμή παλιών οφειλών, όπως για παράδειγμα τα χρέη προς παλιούς παίκτες της ομάδας».
-Αγωνιστικά πώς είναι τα πράγματα;
«Οι περισσότεροι παίκτες είναι νεαροί σε ηλικία και έχουν υπογράψει πολύ μικρά συμβόλαια. Τόσο για αυτούς, όσο και για το προσωπικό της ομάδας, τα χρήματα που παίρνουν αρκούν ίσα-ίσα για να ζήσουν. Πολλοί παίκτες εισπράττουν 500-1.000 ευρώ το μήνα, χρήματα που συχνά ο σύλλογος δεν έχει να τους δώσει. Ελπίζουν τουλάχιστον να μπορεί η ομάδα να πληρώσει το ενοίκιό τους. Όμως κι αυτό είναι δύσκολο κάποιες στιγμές. Πολλοί φοβούνται πως θα χάσουν το σπίτι τους και αυτό είναι πολύ αγχωτικό».
-Πώς αντιμετωπίζετε αυτά τα προβλήματα;
«Όταν έπιασα δουλειά εδώ, έπρεπε να καθιερώσω ένα κοινό πρωινό, γιατί κάποιοι παίκτες έρχονταν για προπόνηση με άδειο στομάχι. Ευτυχώς υπάρχουν εστιατόρια στα οποία οι παίκτες μπορούν να φάνε δωρεάν και υπάρχουν μέρη που μας προσκαλούν συχνά. Για όσους δεν μένουν κοντά στο προπονητικό κέντρο, είναι πρόβλημα ακόμη και το να έρθουν στην προπόνηση. Πρέπει να πληρώσουν 2,60 ευρώ στα διόδια, αλλά και η βενζίνη είναι πιο ακριβή εδώ σε σχέση με τη Γερμανία. Και δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν κι άλλα πολλά προβλήματα».
-Όπως;
«Από το Δεκέμβριο κάποιοι οπαδοί κάνουν κατάληψη στα γραφεία της ομάδας γιατί θέλουν να μάθουν από τους μετόχους, που δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν άλλα χρήματα στην ομάδα, πώς έφτασαν τα χρέη σε αυτό το ύψος. Συνέπεια είναι για ένα μήνα να μην μπορούν να έρθουν να δουλέψουν οι υπάλληλοι της ομάδας. Το έκαναν μόνο όταν κι εγώ απείλησα να πάψω να πηγαίνω εκεί. Χρειαζόμουν τη βοήθειά τους για την καθημερινή δουλειά, αλλά και για να γίνουν οι μεταγραφές της χειμερινής περιόδου. Για ένα διάστημα δεν ήταν δυνατό να παρακολουθούμε σε βίντεο τους αντιπάλους μας, γιατί οι οπαδοί προκειμένου να δουν τηλεόραση είχαν αποσυνδέσει το σύστημα. Όταν μίλησα μαζί τους, μου ζήτησαν συγγνώμη και υποσχέθηκαν να μην ξαναεμπλακούν στη δουλειά μου».
-Πώς είναι η σχέση σας με τους οπαδούς;
«Είναι άνθρωποι που δίνουν και τη ζωή τους για την ομάδα. Που δεν έχουν χρήματα για τους ίδιους και παρ’ όλα αυτά ακολουθούν την ομάδα παντού. Αλλά και πάλι υπάρχουν κάποια γεγονότα που δεν μπορεί να τα φανταστεί κανείς. Στον αγώνα μας στην Τρίπολη, ένας παίκτης μας (σ.σ. Φουρτάδο) έκανε μία χειρονομία σε οπαδούς μας που τον είχαν προηγουμένως βρίσει. Την επομένη κάποιοι από αυτούς εισέβαλαν στο προπονητικό μας κέντρο και τον χτύπησαν. Από φόβο η υπόλοιπη ομάδα δεν ήθελε να συνεχίσει να προπονείται, αλλά άλλαξε την άποψή της. Ευτυχώς μετά από αυτά τα γεγονότα επανήλθε η ηρεμία».
-Πώς μπορείτε να συνεχίζετε να δουλεύετε επαγγελματικά;
«Είναι σημαντικό οι παίκτες να τρέφονται σωστά. Η προπόνηση είναι όσο επαγγελματική πρέπει να είναι. Έχουμε υψηλές απαιτήσεις από αυτούς και προσπαθούμε κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες να έχουμε καλή απόδοση. Όλη η ομάδα και οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν παρά τις οικονομικές δυσκολίες απίστευτη δουλειά, για την οποία ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο».
-Τι μπορείτε να καταφέρετε μέσω της δουλειάς σας;
«Έχουμε ένα σύνολο παικτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι 20άρηδες και δεν έχουν εμπειρία. Όταν ήρθα ήμασταν τελευταίοι με δύο βαθμούς. Το χειμώνα αποκτήσαμε δύο έμπειρους παίκτες και τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Έχουμε 26 βαθμούς και έχουμε ανέβει στην ενδέκατη θέση».
-Η ΑΕΚ παίζει στο ΟΑΚΑ μπροστά σε περίπου 6.000 θεατές. Μήπως μέσα σε αυτή την κρίση το ποδόσφαιρο έχει χάσει τη σημασία του;
«Τα γήπεδα στην Ελλάδα ήταν και τα προηγούμενα χρόνια που ήμουν εδώ σχεδόν άδεια, αλλά φυσικά τώρα με την οικονομική κρίση οι οπαδοί απομακρύνονται κι άλλο. Ο κόσμος επιλέγει σε ποια ματς θα πάει. Στο φιλικό της Ελλάδας με την Ελβετία πρόσφατα ήταν άδειο το γήπεδο, ενώ στο παιχνίδι των προκριματικών απέναντι στη Βοσνία είχε 30.000 φιλάθλους».
-Πώς βλέπετε τη συνέχεια για σας και την ομάδα;
«Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, θα σβήσουν τα φώτα. Ελπίζουμε η ΑΕΚ να σωθεί οικονομικά. Ωστόσο αυτό εξαρτάται από τη βοήθεια ενός επενδυτή. Υπάρχει κάποιος, αλλά δεν έχει πάρει την ομάδα, γιατί η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τρόικα να πληρώσει μέσα σε ένα χρόνο όλα τα χρέη προς την Εφορία, αντί να γίνει διακανονισμός για εξόφληση σε 3 ή 4 χρόνια, όπως ήταν το αρχικό πλάνο. Ο επενδυτής θα έπρεπε να δίνει κάθε μήνα 700.000 ευρώ σε αυτή την περίπτωση και δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην πάρει τίποτα το κράτος, γιατί δεν θα υπάρχουν τα χρήματα να πληρώσει ο σύλλογος το χρέος του. Με αυτούς τους όρους είναι δύσκολο για τις ομάδες, αλλά και για τους ίδιους τους ανθρώπους, να ανασάνουν. Είναι δυσβάσταχτοι».
-Θα αποδεχόσασταν την πρόταση της ΑΕΚ αν γνωρίζατε εξ αρχής όλες αυτές τις συνθήκες που επικρατούν;
«Πιστεύω πως ναι. Θα είχα και πάλι την ελπίδα να κάνω τη διαφορά. Αξίζει να κάνεις τα πάντα για να επαναφέρεις στην κορυφή μία ομάδα που πάντα ήταν μεταξύ των κορυφαίων στη χώρα. Η ΑΕΚ είναι από τις πιο δημοφιλείς ομάδες στην Ελλάδα. Και σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους, τα θετικά μου συναισθήματα δεν έχουν διαψευστεί». 

Πηγή: OnSports

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Με ενόχλησε που με είπαν βαρδινογιαννικό»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν είναι απίθανη η ανατροπή»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:21 γκολ έχει βάλει ο κόσμος!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Παναθηναϊκός: Οι αναμνήσεις του Ματσιούλις από τη Ζαλγκίρις

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Αλίμονο, αν η Μίλαν έχει ήδη προκριθεί»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν είναι καλύτερη η Λάτσιο»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η Nike διέκοψε το συμβόλαιο με τον Πιστόριους

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν μου έδωσε ευκαιρία ο Μπάγεβιτς!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: