Κανένας Αθηναίος δεν μπορούσε να φανταστεί πως η χθεσινή πρωινή βροχή θα γινόταν κατακλυσμός και θα έπνιγε την πόλη. Η θεομηνία που χτύπησε την Αττική και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει μία νεαρή κοπέλα τη ζωή της, να κλείσουν δρόμοι, να αποκλειστούν γειτονιές και να προκληθούν πολλές καταστροφές ήταν πρωτόγνωρη.


Η ισχυρή νεροποντή, που ανάλογή της είχε να συμβεί δεκάδες χρόνια, ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες και κράτησε μέχρι τις 11 περίπου δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα τόσο στην ηλεκτροδότηση όσο και στις οδικές μετακινήσεις, κάνοντας την πόλη να μοιάζει χτυπημένη από τσουνάμι.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι κλήσεις για πλημμύρες στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έφτασαν τις 1.850 στην Αττική. Τα ειδικά συνεργεία εργάστηκαν «πυρετωδώς» και κατάφεραν να ελέγξουν μέχρι τις 8 το βράδυ περισσότερες από 1.100 αναφορές.
Οπως είπε στο iefimerida.gr ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν σε άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ οι περιοχές με τα περισσότερα προβλήματα ήταν το Χαλάνδρι, ο Αλιμος, το Χαϊδάρι και το Μαρούσι.
Κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο, αλλά και στα νότια προάστια έμοιαζαν με ποτάμια, δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ μάλιστα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατέρρευσε ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι.
Τραγική κατάληξη είχε ο εγκλωβισμός μιας νεαρής με το αυτοκίνητό της στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, όπου φέρεται να έπαθε σοκ και στη συνέχεια καρδιακό επεισόδιο. Δυστυχώς, όταν μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προβλήματα προκάλεσε ο «κατακλυσμός» και στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς για πολλές ώρες οι συρμοί του Ηλεκτρικού πραγματοποιούσαν δρομολόγια από τον Πειραιά μέχρι τον Ταύρο και από την Ομόνοια μέχρι την Κηφισιά, μιας και είχαν πλημμυρίσει οι σταθμοί στο Θησείο και στο Μοναστηράκι.
Ακόμα, το Τραμ σήκωσε «χειρόφρενο», αφοί οι συρμοί δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, ενώ ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε καθώς τα νερά από τους δρόμους μπήκαν μέσα στο χώρο του σταθμού.
Πηγή:iefimerida.gr

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισοφαρίζει ρεκόρ ο Βαλβέρδε

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Mοντολίβο: "Θα νικήσει η Μίλαν με γκολ του Ελ Σααρουί"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μαδριλένικο ενδιαφέρον για Μπρούνο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μάντζιος: Να σκοράρω μπροστά στον κόσμο μας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:LIVE: Basket League ΟΠΑΠ - 18η αγωνιστική

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Η οικογένεια Πεσιρίδη, ευχαριστεί τον Λάκη Νικολάου

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Pregame: ΠΑΟΚ - Κέρκυρα (17:15GR)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αναστόπουλος: «Θέλουμε τους τρεις βαθμούς»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αυλωνίτης: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το χάος που άφησε ο κατακλυσμός της Αθήνας

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:LIVE: Basket League ΟΠΑΠ - 18η αγωνιστική

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Θέλει Κρίστμας η Βαλένθια