1 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Πόσο εύκολα λες όχι στον Παναθηναϊκό;»

Τους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και να μην παραμείνει σε έναν μικρότερο σύλλογο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εξήγησε ο Χάρης Γιαννόπουλος.


«Πόσο εύκολα λες όχι στον Παναθηναϊκό;»
Προτίμησε να παλέψει για να πετύχει στο υψηλότερο επίπεδο από το να πρωταγωνιστεί σε χαμηλότερο ο Χάρης Γιαννόπουλος, όπως δήλωσε στο match program του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπάμπεργκ για το Top 16.

Αναλυτικά, ο Χάρης Γιαννόπουλος μίλησε για:

-την περσινή σεζόν στο Περιστέρι: «Η περσινή ήταν η σημαντικότερη χρονιά για μένα μέχρι τώρα. Το ότι περίμεναν κάποιοι να παίξουμε άμεσα είναι δεδομένο, αλλά το πότε είναι έτοιμος κάποιος τελικά, αποδεικνύεται στην πράξη. Ίσως να νομίζαμε κι εμείς ότι ήμασταν ή ήταν οι καταστάσεις τέτοιες ώστε να μας κάνουν να νομίζουμε ότι ήμασταν. Η περσινή χρονιά ήταν κομβική για μένα. Ήταν η τελευταία μου ευκαιρία να δείξω ότι μπορώ, άσχετα αν εγώ το πίστευα. Έπρεπε να το αποδείξω και στο γήπεδο. Μου έδωσε χρόνο ο κόουτς και νομίζω ότι αντεπεξήλθα σε αυτά που ήθελε. Από εκεί και πέρα, ήταν το πρώτο βήμα μόνο και τίποτα παραπάνω».

-την απόφαση να μετακομίσει στον Παναθηναϊκό: «Ήταν και εύκολη και δύσκολη απόφαση. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολη η κατάσταση, ότι ο ρόλος μου θα ήταν τελείως διαφορετικός, αλλά πόσο εύκολα μπορεί να πε κάποιος όχι σε μια πρόταση από τον Παναθηναϊκό; Δεν περίμενα να έρθω εδώ και να μου χαριστούν πράγματα. Ήξερα ότι θα περνούσα ένα μεταβατικό στάδιο, στο οποίο έπρεπε να δουλεύω, να προπονούμαι και να μην έχω τόσο χρόνο συμμετοχής. Είναι στο χέρι του καθενός, στο πού θέλει να φτάσει, αν θέλει να συνεχίσει σε πιο χαμηλό επίπεδο ή να το παλέψει στο ψηλότερο επίπεδο».

-τη συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη πέρυσι και φέτος: «Η απόφαση σίγουρα γίνεται πιο εύκολη όταν έχεις προπονητή ο οποίος σε έχει βάλει να παίξεις τόσο πολύ και ουσιαστικά σε ξαναφέρνει στο προσκήνιο. Είναι λογικό, πιστεύω, να θες να τον ακολουθήσεις και στα επόμενα βήματά σου».

-τα καλά και κακά στοιχεία στο παιχνίδι του: «Το σουτ είναι το καλύτερο και η πάσα είναι αυτό που θα πρέπει να δουλέψω περισσότερο, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της άμυνας».

-το ματς με την Μπάμπεργκ: «Απέναντί μας έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, που είναι σε δύσκολη θέση καθώς έχει μόνο ήττες. Εμείς θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα λάθη που κάναμε στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να σταματήσουμε τα ατού τους. Είναι μια κλασική γερμανική ομάδα, που παίζει δυνατά και τρέχει. Αλλά από εκεί και πέρα εξαρτάται καθαρά από μας πώς θα είμαστε, τι πρόσωπο θα παρουσιάσουμε και αν θα είναι ο Παναθηναϊκός που κερδίζει ή έχει πολλά νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: