6 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σεισμός - «τέρας» στον Ειρηνικό


Φωτογραφία για Σεισμός - «τέρας» στον Ειρηνικό

Ισχυρή σεισμική δόνηση 8 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοικτά των Νήσων Σολομώντος στον Ειρηνικό Ωκεανό, την Τετάρτη στις 12:12 τοπική ώρα (03:12 ώρα Ελλάδος) με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγο μετά.

Πληροφορίες του bbc κάνουν λόγο για τέσσερις νεκρούς και δύο αγνοούμενους, ενώ άλλα διεθνή μέσα μιλούν για αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων. Σύμφωνα με το CNN, το τσουνάμι ήταν ύψους 90 εκατοστών έπληξε και τα νησιά Σάντα Κρουζ στο Νότιο Ειρηνικό. Άλλα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, επικαλούμενα πηγές της τοπικής αστυνομίας, σημειώνουν πως πολλά χωριά στα Νησιά του Σολομώντα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τον φονικό σεισμό.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε μικρό εστιακό βάθος 5,8 χιλιομέτρων (3,6 μίλια) στην περιοχή των νήσων Σάντα Κρουζ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Να σημειωθεί πως πριν τον ισχυρό σεισμό 8 Ρίχτερ είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στις 11:07 τοπική ώρα, ενώ μετά τον καταστροφικό σεισμό ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.

Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: