7 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:ΠΑΡΩΝ Ο ΘΥΤΗΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΘΥΜΑ!.Ο Μπατιστόν δεν ήθελε να ξαναδεί τον Σουμάχερ!

Ο Μπατιστόν δεν ήθελε να ξαναδεί τον Σουμάχερ! Οι πρωταγωνιστές του μεγάλου ημιτελικού της Σεβίλλης στο Μουντιάλ του 1982, οι παλαίμαχοι άσοι της Γαλλίας και της Γερμανίας που έγραψαν την ιστορία σε εκείνο το αξέχαστο παιχνίδι στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Σεντ Ντενί στο περιθώριο του χθεσινοβραδινού φιλικού των σημερινών εθνικών ομάδων των δύο χωρών.
Ολοι; Οχι έλειπαν κάποιοι... Η μεγαλύτερη απουσία όμως ήταν του Πατρίκ Μπατιστόν που σε εκείνο το παιχνίδι είχε πέσει θύμα της βάρβαρης εξόδου του Γερμανού τερματοφύλακα Χάραλντ Σουμάχερ που τον έριξε αναίσθητο στο έδαφος.
Ο Σουμάχερ ήταν παρών χθες στο Σεντ Ντενί, όχι όμως και το... θύμα του. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» ο παλαίμαχος αμυντικός της Σεντ Ετιέν είχε διευκρινίσει ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να δει ξανά από κοντά τον Γερμανό τερματοφύλακα καθώς ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το προ 30ετίας σοκ που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή!
Από την πλευρά του ο Γερμανός τερματοφύλακας (δεύτερος από αριστερά στη φωτογραφία με τους Γερμανούς παλαίμαχους παρατεταγμένους στο Σεν Ντενί) σοκαρίστηκε περισσότερο από την απουσία του Μπατιστόν παρά από τη θύμηση εκείνου του περιστατικού που σίγουρα του έχει σημαδέψει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Ο Χάραλντ Σουμάχερ φιλοξενήθηκε από τον Λουίς Φερναντέζ στην εκπομπή Luis Attaque που έχει ο παλαίμαχος Γάλλος μέσος στο ραδιόφωνο RMC. «Εχω μιλήσει και έχω ζητήσει συγγνώμη από τον Μπατιστόν για εκείνο το περιστατικό. Για μένα είναι κάτι που έχει περάσει στο παρελθόν, είναι τριάντα χρόνια από τότε και θα προτιμούσα να το ξεχάσω. Τα μέσα όμως το φέρνουν συνεχώς στην επικαιρότητα και εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Δεν μπορώ να τους το απαγορεύσω και είμαι αναγκασμένος να ζω με αυτό το περιστατικό» ήταν τα λόγια του.
Την ίδια ώρα Μέρκελ και Ολάντ στις εξέδρες του Σεντ Ντενί είχαν την ευκαιρία να αποφύγουν τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό της ευρωζώνης και όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα να μιλήσουν πάνω από τριάντα λεπτά για ποδόσφαιρο το οποίο λατρεύουν και οι δύο.
Ο Φρανσουά Ολάντ, άλλωστε, είχε φτάσει λίγο πριν γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αλλά τα παράτησε γιατί όπως ο ίδιος έχει πει ονειρευόταν τη θέση του σέντερ φορ αλλά στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Ρουέν, τον εμπιστεύονταν μόνο ως δεξιό χαφ... Από την άλλη πλευρά είναι γνωστή η λατρεία της Ανγκελα Μέρκελ και στο ποδόσφαιρο αλλά και στον προπονητή της Εθνικής Γερμανίας, Γόακιμ Λεβ.
Οπως διευκρινίστηκε και οι δύο απέφυγαν να μιλήσουν για τον ημιτελικό της Σεβίλης αλλά και για το περιστατικό Σουμάχερ-Μπατιστόν για να μην... πλήξουν την γαλλογερμανική φιλία που εορτάστηκε στο περιθώριο του χθεσινού φιλικού με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τη συμφωνία των Ιλισίων... 

Πηγή: Goal

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Κραυγάζει» η απουσία του Σαμαρά!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Περίεργος τραυματισμός για Σαρικόπουλο

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ενας δικέφαλος στα βάθη της Ανατολής

Δεν υπάρχουν σχόλια: