28 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ημιτελικά... σε δυο λεπτά!


Με 2 γκολ (οφσάιντ το πρώτο) μέσα σε 2', ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Λεβαδειακό και έβαλε ενόψει της ρεβάνς τις βάσεις για πρόκριση στους «4» του κυπέλλου! 


Σκορ πρόκρισης πήρε ο ΠΑΟΚ 2-0, στην πρώτη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι Θεσσαλονικείς ήταν εξαιρετικοί μόνο στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ευτύχησαν να πετύχουν δύο τέρματα. Στο 57’ από καθαρή θέση οφσάιντ οι Γιάχος και Ακρίβος έδωσαν το δικαίωμα στον Αθανασιάδη να παραβιάσει την εστία του Κυριακίδη.
Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε στο 60’ και ήρθε από ωραία πάσα με τον ώμο από τον Καμαρά και τον Σαλπιγγίδη από το ύψος της μικρής περιοχής να πετυχαίνει το γκολ. Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα Παράσχου που έπαιξε έξυπνα τον ΠΑΟΚ και με αρκετούς βασικούς στον πάγκο.
Με την γνωστή 11αδα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό και σε σχήμα 4-4-2 με τον Λόρενς να παίζει αρχικά στη δεξιά πλευρά. Ο Γιώργος Παράσχος από την άλλη πλευρά με σχήμα 4-1-4-1 και με αρκετούς βασικούς στον πάγκο πίεσε ψηλά θέλοντας να μην αφήσει τους παίκτες του Δικεφάλου να μεταβιβάσουν με ευκολία την μπάλα.
Έγειρε από δεξιά
Από την δεξιά πλευρά έκανε παιχνίδι ο ΠΑΟΚ με τον Αποστολόπουλο να κατεβαίνει αρκετές φορές και σε συνεργασία με τον Σαλπιγγίδη να προσπαθούν να φτιάξουν παιχνίδι για τους Θεσσαλονικείς. Η αριστερή πλευρά και πιο συγκεκριμένα ο Λίνο που έκανε «παπάδες» με την Κέρκυρα, έδειχνε να μην έχει δυνάμεις. Από τον άξονα δεν μπορούσε να περάσει η μπάλα κάθετα έτσι λοιπόν αναγκαστικά έγειρε από τα δεξιά.
Ο Λεβαδειακός που είχε κλείσει τους διαδρόμους και δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μετά το 25λεπτό άρχισε να οπισθοχωρεί καθώς ο Δικέφαλος πίεζε για το γκολ. Επιθετικά δεν παρουσίασε απολύτως τίποτα καθώς το βάρος έπεσε ανασταλτικά.
Έψαξε το γκολ με σουτ
Οι Θεσσαλονικείς πριν συμπληρωθεί το μισάωρο είχαν δύο προσπάθειες για γκολ. Στο 23' σουτ του Καμαρά από μακριά, έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη. Και στο 27' με τον Αποστολόπουλο να κάνει το δυνατό σουτ από πλάγια, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη να διώξει με δυσκολία. Δέκα λεπτά αργότερα νέα εντυπωσιακή απόκρουση από τον Κυριακίδη σε δυνατό σουτ του Αθανασιάδη
Τετ α τετ ο Ροτζέριο
Στο 44’ από συνεχόμενα λάθη των παικτών του Δώνη δόθηκε η ευκαιρία στον Λεβαδειακό να φτάσει στην εστία του Ιτάνζ και να απειλεί με γκολ με τον Ροτζέριο σε τετ α τετ.
Έπαιξε με Καμαρά
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν άλλαξαν τα πλάνα τους με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται αποφασισμένος να πετύχει τουλάχιστον γκολ. Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν με τον Καμαρά που ήταν και μοναδικός με την τεχνική του να βγάλει φάση για γκολ. Όπως στο 52' με τον Καμαρά να κάνει ότι θέλει, να γυρίζει τη μπάλα και τον Χοσέμι να διώχνει κάπως απρόσεκτα με το κεφάλι πριν τον αμαρκάριστο Σαλπιγγίδη.
Έβγαζε μάτια το οφσάιντ
Στο 57’ ο Λεβαδειακός μπορεί να φωνάζει και με το δίκιο του σε Γιάχο και Ακρίβο για το γκολ του Αθανασιάδη. Ο Κλάους πήρε τη μπάλα μετά από κόντρες και ενώ βρισκόταν πεντακάθαρα σε θέση οφσάιντ, έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη.
Μαγική πάσα του Καμαρά
Τρία λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σαλπιγγίδη. Οι φιλοξενούμενοι που τα είχαν χάσει και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε γίνει δέχθηκαν ένα ακόμα τέρμα με τον Καμαρά να βρίσκει πολύ ωραία με το στήθος τον Σαλπιγγίδη που με σουτ έκανε το 2-0
Βγήκε ο Γκαρσία μπλόκαρε ο ΠΑΟΚ
Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ και την ταυτόχρονη παρουσία των Πόι και Ζησόπουλου στην 11αδα του Λεβαδειακού, η ομάδα του Παράσχου πήρε τα πάνω της και με τον Αργεντινό μέσο να μεταφέρει την μπάλα στα καρέ του Ιτάνζ. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι παίκτες του Δικεφάλου που έκαναν χαζά φάουλ στα πέριξ της εστίας τους. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο.
Η απουσία του Γκαρσία φαίνεται πως ήταν σημαντική καθώς τα ίδια σημάδια έδειξαν και στο παιχνίδι με την Κέρκυρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Γκαρσία(66’ Κάτσε), Σίλντεφελντ, Σαλπιγγίδης(90’ Κουμάλο), Λίνο, Λόρενς(90’+ Κωνσταντινίδης), Λάζαρ, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Καμαρά.
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Χοσέμι, Μαχαιράς, Κόρμπος(65’ Ζησόπουλος), Ροτζέριο(73’ Καγιεχόν), Βασιλείου, Μπουμάλε(65’ Πόι), Νικολακάκης, Λισγάρας, Μεντι, Ρομέου  

Πηγή: Gazzetta

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.Με Σπαρτάκ ο Ολυμπιακός, με Μαρσέιγ η Βουλιαγμένη

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ελλάς - Ευρώπη - Παναθηναϊκός

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Νext Gen: Στους 8 του Ch. League o Ολυμπιακός!

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αποχώρησε από το Βατικανό ο πάπας Βενέδικτος

Δεν υπάρχουν σχόλια: