6 Φεβ 2013

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ισόπαλη η Ελπίδων με την Σκωτία

Η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σκωτία σε φιλική αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου. Διαβάστε τι δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας

Ισόπαλη με 1-1 με την αντίστοιχη της Σκωτίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου, μπροστά σε 4.000 θεατές, αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα την υπεροχή και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, καθώς έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες.
Η Εθνική μας ομάδα στην πρώτη της καλή φάση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 12' ο Βέλλιος έκανε την σέντρα και ο Καρέλης με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Η Εθνική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της με τα σουτ του Βέλλιου (27') και του Κολοβού στο 30' χωρίς αποτέλεσμα.
Οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη καλή φάση του β' ημιχρόνου με το χτύπημα πέναλτι του Ουάτ στο 58' (μαρκάρισμα του Λυκογιάννη στον Μακένζι).
Από αυτό το σημείο οι διεθνείς μας άσκησαν ασφυκτική πίεση στην αντίπαλη εστία και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε οκτώ λεπτά χάθηκαν τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες.
Στο 61' ο Τριανταφυλλόπουλος αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, στο 65' ο Κέτινγκς απέκρουσε δυνατό κοντινό σουτ του Γιαννιώτα, στο 67' ο Μπάλλας μόνος απέναντι στον Κέτινγκς πλάσαρε άουτ και στο 69' ο Κολοβός από πλεονεκτική θέση σούταρε στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.
Στο 85΄χάθηκε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Γιαννιώτα, ο οποίος αφού ξεπέρασε το εμπόδιο τεσσάρων αντιπάλων δεν βρήκε στόχο από το ύψος του πέναλτι.
Ελλάδα: Γιαννιώτης (46' Καπίνο), Βλάχος, Λυκογιάννης, Ποτουρίδης (46' Τριανταφυλλόπουλος), Κουρμπέλης (46' Μπουγαΐδης), Λαγός (46' Φουρλάνος), Μπάλλας, Βιτώρος (46' Γιαννιώτας), Κολοβός, Βέλλιος (46' Διαμαντάκος), Καρέλης (46' Κατίδης).
Σκωτία: Κέτινγκς, Ντάφι (57' Ο'Ντόνελ), Μακάτι, Κερ, Ρόμπερτσον (78' Ουάλας), Τάπινγκ, Μακγέουκ (35' Μακένζι), Μακέιμπ, Ουάτ, Άρμστρονγκ, Μπάνιγκαν.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Κώστας Τσάνας δήλωσε: "Η διαφορά δυναμικότητας με τη Σκωτία ήταν ξεκάθαρη. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και είναι κρίμα που μια τέτοια εμφάνιση δεν συνοδεύθηκε από τη νίκη. Αυτή είναι η ουσία των φιλικών προετοιμασίας.
Μπορούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και στο τέλος να δούμε τις ατέλειές μας και τους λόγους για τους οποίους δεν ήρθε η επιτυχία. Δώσαμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να παίξουν και να δούμε την αγωνιστική τους κατάσταση.
Η ομάδα αυτή προετοιμάζεται για το νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων, αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της Τουρκίας. Είμαι ικανοποιημένος από όλους τους παίκτες και εύχομαι να έχουμε ανάλογη συνέχεια από πλευράς απόδοσης". 

Πηγή: Sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια: