15 Νοε 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: Ο ΝΙΚΟΣ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΣΤΟ ESPN «Στη Βραζιλία, οι Έλληνες θα γίνουν ξανά πλούσιοι»

«Στη Βραζιλία, οι Έλληνες θα γίνουν ξανά πλούσιοι»





«Η Ελλάδα είναι μια χώρα της οποίας η υπερηφάνεια έχει πληγεί, η ευτυχία της είναι εύθραυστη και οι τσέπες μόνιμα άδεις. Αν πάνε στην Βραζιλία όμως, θα είναι ξανά πλούσιοι», γράφει ο Κρεγκ Χόουπ στο ESPN, λίγες ώρες πριν από τον πρώτο αγώνα μπαράζ της εθνικής με τη Ρουμανία.
Η «γαλανόλευκη» παρουσιάζεται ως φαβορί από το αμερικάνικο σάιτ, ενώ ο Νίκος Νταμπίζας αποκαλύπτει το «μυστικό» της ομάδας από το 2004 έως και σήμερα. «Δεν υπάρχουν αστέρια, είμαστε ομάδα, όλοι μαζί», λέει ο πρώην διεθνής αμυντικός των 70 διεθνών συμμετοχών και νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού.
«Όσα πετύχαμε οφείλονται σε ένα στοιχείο. Ήμασταν ομάδα. Αποδείξαμε τι μπορεί να πετύχει μια ομάδα όταν είναι τόσο ενωμένη. Ήταν εκπληκτικό και κάτι που ίσως δεν ξαναγίνει ποτέ. Αυτή ήταν η Ελλάδα. Ήταν το πρώτο μας Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 20 χρόνια, αλλά κερδίσαμε! Πιστεύαμε ο ένας στον άλλον, αυτό ήταν το κλειδί», δήλωσε στο ESPN ο Νταμπίζας και σχολίασε την... νέα γενιά:
«Έτσι είναι και η σημερινή ομάδα. Αν με ρωτάτε ποιος είναι το “αστέρι” της ομάδας θα σας απαντήσω “κανένας”. Είναι επίσης μία ομάδα, που μπορεί να πετύχει όταν είναι όλοι μαζί και δεν εξαρτάται από τις ικανότητες ενός παίκτη. Αυτή είναι η δύναμή μας και αυτό ελπίζουμε πως θα μας στείλει στο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Στο δημοσίευμα γίνεται ξεχωριστή αναφορά στη σταθερότητα της Ελλάδας στις μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας λείψει μόνο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, με τον Νταμπίζα να αναφέρει: «Στην Ελλάδα, οι οπαδοί είναι... κακομαθημένοι από την εθνική ομάδα. Περιμένουν πως η εθνική θα προκρίνεται σε μεγάλες διοργανώσεις, το θεωρούν ως δεδομένο.
Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας και είναι κατανοητό πως η μεγάλη ελπίδα είναι στην πρόκριση της εθνικής. Πρέπει όμως να μην ξεχνάμε από πού ερχόμαστε... Πριν από το 2004 δεν περιμέναμε τίποτα. Από τότε, όλα άλλαξαν».
Όσο για παίκτες; Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος στέκεται στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο που κερδίζει εμπειρίες στο Champions League και στους «επιζώντες» από το 2004 Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη. 

Πηγή: Goal

Live Streaming.17:00 Greece U21 - Sweden U21 Uefa Euro 2015 U21 Qualifiers/Friendlies

Live Streaming.18:00 CSKA Moscow - Partizan Euroleague(δεν υπαρχει Link για την Εθνικη Ελπιδων)

Live Streaming.19:00 Olympiacos vs Stelmet Zielona Gora  Euroleague

Live Streaming.21:45  Greece - Romania - FIFA World Cup 2014 Qualifying*Μπαραζ

Δεν υπάρχουν σχόλια: