14 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι Ελληνες χτυπάνε το κεφάλι τους






Κώστας Καίσαρης
Πως μπορείς ως μέσος πολίτης να καταλάβεις την κρίση; Είναι απλό, απλούστατο: όταν βλέπεις ρεπορτάζ για τις οικογένειες χωρίς ρεύμα στο Star και διαβάζεις από κάτω στη φάσα «επιμέλεια Νίκος Τσιλιπουνιδάκης». Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ που τρεις μήνες κάθε καλοκαίρι τρώει με το κουτάλι την άμμο στην παραλία της Ψαρούς. Πίνει την Αγια Κοινωνία από τα νερά του Πάνορμου.
Ο ακούραστος ερευνητής που έχει όλους τους σελέμπριτις για κολατσιό. Αυτός που έκανε τη Σακίρα να τρομάξει, να ασχολείται με τις οικογένειες χωρίς ρεύμα. Χάθηκε, δηλαδή, μ' αυτό το κρύο μια Αράχωβα; Οταν ένας Νίκος Τσιλιπουνιδάκης πέφτει τόσο χαμηλά, καταλαβαίνεις πόσο έχει πέσει αυτή η χώρα, η οποία όμως, εξακολουθώ να επαναλαμβάνω, έχει την τύχη να έχει πέσει στα καλύτερα χέρια.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να μην ασκεί πλέον την τέχνη του πρωθυπουργού, αλλά και ως απλός βουλευτής είναι παρών. Τα σύνορα της μικρής Ελλάδας δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν μια τέτοια προσωπικότητα. Ούτε τα εσωτερικά μικροπροβλήματα,να εγκλωβίσουν το τεράστιο εύρος της σκέψης του. Ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας πολίτης του κόσμου που ασχολείται πλέον με τα σοβαρά και τα σπουδαία. Δεν είναι ότι αδιαφορεί για την πατρίδα του. Θεωρεί ότι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρόσφατη παρέμβασή του σχετικά με την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στην Ουρουγουάη συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη.
Ο γιος του Ανδρέα, ο εγγονός του Γεώργιου Παπανδρέου-παπατζή, λιτός και περιεκτικός τα είπε σε λίγες λέξεις όλα: «Η ενέργεια της αριστερής κυβέρνησης της Ουρουγουάης υπό τον πρωθυπουργό Χοσέ Μουχίκα χαρακτηρίζεται ως πράξη θάρρους. Μια πρωτοπόρα λύση που απεγκλωβίζει τους χρήστες από τα καρτέλ των ναρκωτικών. Ενέργεια παγκοσμίου εμβέλειας που μας καλεί να διδαχθούμε από το παράδειγμα της Ουρουγουάης». Ενας μπάφος την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, τραγουδούν τα χαρμάνια στο Μοντεβιδέο. Η επόμενη κίνηση του Γ. Παπανδρέου θα είναι στο πολιτιστικό επίπεδο.
Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Ουρουγουάης, να μεταφραστούν στα ισπανικά τα καλύτερα ρεμπέτικα τραγούδια: «Οταν καπνίζει ο λουλάς». «Σαν χριστιανός ορθόδοξος». «Δεν μου λέτε, δεν μου λέτε, το χασίσι πού πουλιέται». «Θεέ μου μεγαλοδύναμε». «Τη ζούλα μου ανακάλυψαν» και το κλασικό του Μάρκου «Ωρες με θρέφει ο λουλάς, ώρες αδυνατάω». Αφού, πλέον, θα την πίνουνε στο αβέρτο και χωρίς κανένα πρόβλημα, να έχουν τη συνοδεία της πλέον κατάλληλης μουσικής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μάλιστα, η ιστορική αυτή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού έγινε δεκτή με ρίγη συγκίνησης και στην Ελλάδα.
Σε συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή, που έχουν παράδοση στη σχετική καλλιέργεια και παραγωγή: στην Καλαμάτα (που τα φυτά είναι ωραία, Γεωργέα Γεωργέα), στα άγια χώματα του Πύργου και στα υπερήφανα Ζωνιανά, που το σκληρό και ανάλγητο κράτος κυνηγάει τους παραγωγούς του είδους. Και επειδή γενικότερα οι Ελληνες έχουν μια τάση στο φύσα, ρούφα, πατατόνε, άναφτον και τραβατόνε, χτυπάνε το κεφάλι τους. Τώρα κατάλαβαν τι είχαν και τι έχασαν. Πόσα ακόμα θα είχε να προσφέρει ο Γ. Παπανδρέου αν τον είχαν αφήσει να ολοκληρώσει το έργο του. Αυτά.
Να βάλουν τα ονόματα σε μια σακούλα κι όποιον τραβήξει ο Τάκης Φύσσας
ΕΧΕΙ αρχίσει η συζήτηση για το ποιοι θα είναι οι άλλοι δύο γκολκίπερ μετά τον Καρνέζη που θα πάνε στο Μουντιάλ. Υπάρχουν όμως Ελληνες τερματοφύλακες; Το πιο τίμιο και σωστό είναι να γίνει κλήρωση. Να βάλουν τα ονόματα σε μια σακούλα κι όποιον τραβήξει ο Τάκης Φύσσας. Ποιοι είναι δηλαδή οι τερματοφύλακες; Ο Γλυκός το παλεύει στον ΠΑΟΚ, αλλά στην περίπτωσή του ισχύει αυτό που λέγανε οι παλιοί προπονητές: «Δεν γεμίζει το τέρμα». Τον Σηφάκη τον έχει πάρει η κάτω βόλτα και έχει χάσει τη θέση του από τον Τζενάμο.
Για τον Καπίνο, στην ηλικία των 19 χρόνων που βρίσκεται, δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση. Εχει πολλά καρβέλια να φάει ακόμα και για του λόγου του αληθές, στα τελευταία παιχνίδια βλέπει από τον πάγκο τον Κοτσόλη. Ούτε για τον Τζόρβα μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση. Ενα καλό παιχνίδι κάθε πέντε χρόνια δεν λέει τίποτα, με τους περισσότερους Ελληνες γκολκίπερ, αν εξαιρεθεί ο Νικοπολίδης, να συμβαίνει το εξής παράδοξο: όσο περνάνε τα χρόνια, αντί να γίνονται καλύτεροι, γίνονται χειρότεροι. Από την εποχή του Μιχόπουλου και του Ατματσίδη μέχρι τώρα με τους Τζόρβα και Σηφάκη. Επειδή προφανώς δεν δουλεύουν.
Κανονικά, έπρεπε να καταδικάσουν και αυτόν που έκανε τη μήνυση
ΠΑΝΤΑ η δεύτερη σκέψη είναι η καλύτερη. Σχετικά, δηλαδή, με την καταδίκη του Τσάκα (φωτό) σε τέσσερα χρόνια φυλακή για απάτη. Κανονικά, έπρεπε να καταδικάσουν και αυτόν που έκανε τη μήνυση. Αν δηλαδή σε ψήνει ο Τσάκας, μ' αυτή τη μοσχαροκεφαλή, ότι θα καθαρίσει να πάρεις δάνειο από ξένη τράπεζα κι εσύ του δίνεις ογδόντα χιλιάρικα μπροστά, τότε είσαι άξιος της τύχης σου. Καλά να πάθεις. Και πρέπει να φας και εσύ τέσσερα χρόνια φυλακή, για να μην το ξανακάνεις. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση η καταδίκη του Τσάκα. Η τεράστια έκπληξη είναι ότι με αυτή τη φάτσα κατάφερε να βρει θύμα και να του ψειρίσει ογδόντα χιλιάρικα. Και δεν υπάρχει περίπτωση, βέβαια, το εν λόγω κορόιδο να είναι το μοναδικό.
Οποιος ασκεί την τέχνη της τράκας και του αρμέγματος δεν την ασκεί κατά περίπτωση. Αραιά και πού. Την ασκεί κατ' επάγγελμα. Οπως λέει, άλλωστε, και η σχετική παροιμία της Σαουδικής Αραβίας, «ένα κορόιδο πεθαίνει, δέκα γεννιούνται». Και σιγά που όλα αυτά τα κορόιδα που χάνουν από τέτοιες περιπτώσεις τα λεφτά τους θα πάνε στα δικαστήρια. Να κερδίσουν, δηλαδή, τι; Ούτε τα λεφτά παίρνεις πίσω ούτε τον κάθε Τσάκα βάζεις φυλακή. Τι να πάρεις από τον Τσάκα; Ούτε ένα κουτί σπίρτα έχει στην τσέπη του. Ζούλα κάνει τους αναπτήρες, όταν τους αφήνουν στο τραπέζι. Και πληρώνεις και σαν κορόιδο και τους δικηγόρους. Για κάθε ένα κορόιδο, λοιπόν, που πάει στα δικαστήρια υπάρχουν από πίσω άλλα πενήντα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι περισσότεροι; Οι οπαδοί του μπάφου ή του ΠΑΣΟΚ;
Ο,τι λέει το κράτος είναι ψέματα και ό,τι κατέχει είναι κλεμμένο.
Φρειδερίκος Νίτσε 

Πηγή: Goal
Live Streaming.16:30 Bayern Munchen - Hamburger


Live Streaming.TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund Germany 1. Bundesliga Eastern European Summer Time

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Με νέα πρόσωπα και Ιμπαγάσα στον Άρη

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Pre-game: Πλατανιάς - Ξάνθη (15:00)


ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Oι... πτήσεις του Γιάννη με τους Μπουλς (Vid)

Δεν υπάρχουν σχόλια: