20 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αναστασίου: «Να κοιτάζουμε μόνο προς τα πάνω»

Αναστασίου: «Να κοιτάζουμε μόνο προς τα πάνω» | onsports.gr
Στόχος του Παναθηναϊκού είναι από παιχνίδι σε παιχνίδι να παρουσιάζεται βελτιωμένος και να κοιτάζει μόνο προς τα πάνω, όπως τόνισε ο Γιάννης Αναστασίου.
Ο τεχνικός ηγέτης των «πράσινων» σε δηλώσεις του στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, υποστήριξε πως είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση που είχαν οι παίκτες του στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό και ξεκαθάρισε πως κοιτά μόνο το ματς που έπεται με την Skoda Ξάνθη.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Έλληνα προπονητή:
Όπως συνηθίζει η ομάδα σας την φετινή χρονιά, αντιδρά σωστά μετά από ένα ατυχές αποτέλεσμα. Είδαμε καλό ποδόσφαιρο στη Λιβαδειά, καλή αμυντική συμπεριφορά και επιθετική ανάπτυξη. Είστε ευχαριστημένος από όσα είδατε;
«Θα έλεγα ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και είναι κάτι που το περίμενα. Απλά είναι αυτό που τονίζω και θα το τονίζω, μέχρι τουλάχιστον να αποδείξουμε ότι δεν αδικούμε τους εαυτούς μας. Και είναι κρίμα, γιατί τα παιδιά κάνουν τρομερή προσπάθεια και το σημαντικό ήταν ότι στη Λιβαδειά είχαν τρομερή αυτοσυγκέντρωση, μίλησαν μεταξύ τους, είχαν πολύ καλή επικοινωνία και αυτή η νίκη ήρθε μέσα από την ομαδική δουλειά. Ήταν αυτό που θέλαμε με αποκορύφωμα το τέταρτο γκολ, που έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την προσπάθεια μας».
Θα σταθώ σε δύο πράγματα. Τα τρία από τα τέσσερα γκολ ήρθαν από παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ δείξατε καλή εικόνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν υπήρξαν κενά διαστήματα. Είναι πράγματα που σας ικανοποιούν;
«Σίγουρα, δεν το συζητάμε. Είχαμε πει από την αρχή ότι θα δώσουμε μεγάλο βάρος στην Ακαδημία και στα δικά μας παιδιά. Θέλουμε να κάνουμε σωστή διαχείριση, τα παιδιά σιγά- σιγά να μπουν στην πρώτη ομάδα και από εκεί και πέρα είναι στο δικό τους χέρι να διατηρηθούν εκεί και να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν επάξια τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα η φανέλα είναι βαριά, το γνωρίζουν και οι ίδιοι, όμως νομίζω ότι γίνεται σωστή διαχείριση από όλους. Και από τα παιδιά. Το σημαντικότερο είναι ότι αντιλαμβάνονται και καταλαβαίνουν κάποια πράγματα και νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος που έχει αυτή η ομάδα, γιατί ουσιαστικά αυτό θέλουμε. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα στις Ακαδημίες μας και σίγουρα τους επόμενους μήνες θα πάρουν χρόνο και άλλοι. Και στην συνέχεια είναι στο χέρι τους...
Αναφορικά με τη συμπεριφορά μας, δεν είχαμε καθόλου "κενά" διαστήματα και αυτό έχει να κάνει πιο πολύ με το κομμάτι της επικοινωνίας. Τα παιδιά μιλούσαν πολύ μεταξύ τους, δουλέψαμε πάρα πολύ τις ημέρες μετά το ματς με τον Ατρόμητο, συζητήσαμε για το τι πρέπει να διορθώσουμε και βελτιώσαμε πάρα πολύ την επικοινωνία μας. Νομίζω πως όταν η επικοινωνία είναι καλή, υπάρχει και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Αυτό είναι κάτι πρέπει να το διατηρήσουμε, γιατί είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Μερικές φορές χάνεται η αυτοσυγκέντρωση και μας κοστίζει. Και είναι άσχημο και κρίμα, γιατί δεν το αξίζουμε».
Στο ματς με τον Λεβαδειακό δεν φάνηκαν οι απουσίες σημαντικών και έμπειρων ποδοσφαιριστών όπως ο Μπεργκ, ο Πράνιτς και ο Σίλντενφελντ. Ελπίζετε ότι και στο ματς με την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό;
«Ευελπιστούμε. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και θέλουμε να κλείσουμε καλά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι η εικόνα μας ως τώρα ήταν με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά θετική, καθώς είχαμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα και αρκετά παιδιά από την Ακαδημία. Αρχίζουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και νομίζω ότι η ομάδα βελτιώνεται όσο περνάει ο χρόνος. Ο στόχος είναι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι, να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα παιχνίδια και να σημειώσουμε πιο πολλές νίκες, εντός και εκτός».
Τι περιμένετε στο ματς με την Ξάνθη; Τον Παναθηναϊκό που είδαμε στη Λιβαδειά;
«Αυτό θέλουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στο γήπεδο. Είναι το τελευταίο παιχνίδι, χάνεται λίγο η αυτοσυγκέντρωση, δεδομένου ότι υπάρχει η διακοπή, αλλά θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Και από την άλλη, νομίζω ότι τα παιδιά πλέον έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντικό και πόσο χρήσιμο είναι γι' αυτούς να είναι συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι αν διατηρήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας στο επίπεδο που είχαμε στο ματς με τον Λεβαδειακό, τότε θα είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε».
Η γνώμη σας για την Ξάνθη;
«Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που είναι αρκετά επικίνδυνη. Δεν σε εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο της, ωστόσο έχει παίκτες αρκετά έμπειρους και ποιοτικούς, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θέλει μεγάλη προσοχή, αλλά όπως έχω ξαναπεί, πιο πολύ πιστεύω ότι το παιχνίδι θα εξαρτηθεί από εμάς».
Κλείσατε μισή σεζόν ως προπονητής του Παναθηναϊκού. Ποιος είναι ο προσωπικός σας απολογισμός;
«Δεν θα ήθελα να μιλήσω για μένα. Ανέκαθεν ήμουν μέλος μιας ομάδας, ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και για μένα η πορεία του Παναθηναϊκού ταυτίζεται πάντα με όλους μας. Δεν ικανοποιούμαστε, θέλουμε περισσότερα, μπορούμε πολλά περισσότερα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι και κάθε μέρα».
Τι να περιμένει ο φίλος του Παναθηναϊκού από την ομάδα του στον δεύτερο γύρο;
«Θα έλεγα πιο σταθερή απόδοση, να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να μην πετάμε τους βαθμούς τόσο εύκολα, όπως κάναμε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Νομίζω ότι όλοι μας πήραμε αρκετά μαθήματα και θα είναι σημαντικό στον δεύτερο γύρο να έχουμε ανάλογη εικόνα με αυτή που δείξαμε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, για να μπορούμε να κοιτάζουμε μόνο προς τα επάνω».
Τον Γενάρη θα κινηθείτε μόνο για την απόκτηση επιθετικού ή υπάρχει η περίπτωση και για δεύτερη μεταγραφή;
«Για μένα προσωπικά, προτεραιότητα έχει το ματς με την Ξάνθη, γιατί θέλουμε να τελειώσει καλά η χρονιά. Από εκεί και πέρα, έχω κάνει την έκθεση μου στη διοίκηση, θα συζητήσουμε, θα δούμε πως είναι τα οικονομικά μας και ανάλογα θα δούμε πως θα κινηθούμε». 

Πηγή: OnSports

Live Streaming.21:30 Eintracht Frankfurt - FC Augsburg Germany 1. Bundesliga

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Στέφενς: Καλή εμφάνιση ως κατευόδιο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Αίτημα για πλήρη έλεγχο ντόπινγκ από Ολυμπιακό

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΡΤΕΣ Εκτός με Καλλονή και Ατρόμητο ο Πελέ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Το εντυπωσιακό βίντεο για τα 104 χρόνια της Ντόρτμουντ!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Ραμέλ Κάρι για τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό

Δεν υπάρχουν σχόλια: