15 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Λάβετε θέσεις... Μια νέα Ευρώπη γεννιέται!



Τάσος Παπαχρήστου



Σαράντα εννιά χώρες της γηραιάς ηπείρου με 5.500 αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν μέρος σε 18 αθλήματα, 223 αγωνίσματα, χωρίς μάλιστα προς το παρόν να περιλαμβάνεται ακόμα ανάμεσά τους και ο στίβος.
Οι Α΄ Πανευρωπαϊκοί Αγώνες, ακόμα και αν άργησαν ως θεσμός, όπως πολλοί πιστεύουν, βρίσκονται πλέον προ των πυλών. Τον Ιούνιο του 2015 το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με πολύ χρήμα διαθέσιμο και μπόλικο μεράκι θα φιλοξενήσει αυτή τη νέα διοργάνωση που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το αθλητικό ενδιαφέρον και επί της ουσίας θα αναθερμάνει κυρίως το κομμάτι του μάρκετινγκ και των χορηγών.
Θα έχουμε, δηλαδή, όπως πιστεύουν οι ειδικοί ένα νέο κύμα, καθαρά χορηγικό με πολλά έσοδα, αποκλειστικά εντός των τειχών της Ευρώπης.
Φυσικά, παρούσα στη διοργάνωση θα είναι και η Ελλάδα με ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αλλωστε, αυτό το «μωρό» έχει ως γονείς την Ενωση Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών Ευρώπης που πριν από την υλοποίηση είχε τη γέννηση της ιδέας.
Τρία αθλήματα του προγράμματος δεν θα είναι μάλιστα ολυμπιακά.
Το καράτε, το μπιτς ποδόσφαιρο και το μπάσκετ 3Χ3.
Η κωπηλασία έχει αποφασίσει να εισέλθει στο αγωνιστικό πρόγραμμα από την επόμενη διοργάνωση του 2019, ενώ η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου βρίσκεται ακόμα σε συζητήσεις για τη συμμετοχή της λόγω «σφιχτού» προγράμματος.
Για παράδειγμα, στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, δηλαδή 12-18 Ιουνίου 2015, υπάρχει προγραμματισμένο το Κύπελλο Εθνών Ευρώπης στίβου (σούπερ λίγκα) που χαλάει τα σχέδια στους διοργανωτές.
Στα αθλήματα της πισίνας (κολύμβηση, καταδύσεις, πόλο, συγχρονισμένες καταδύσεις) θα μετέχουν Εφηβοι και Νεάνιδες αντί Ανδρών και Γυναικών.
Η διοργάνωση, έστω και αν στην πρώτη της έκδοση μπορεί και να θεωρηθεί ως πειραματική, αναμένεται σε ένα φορτωμένο αθλητικό πρόγραμμα -αυτή είναι η αλήθεια- να προσδώσει ιδιαίτερο κύρος και ενδιαφέρον στην Ευρώπη και τις χώρες της.
Εξάλλου, για πρώτη φορά εμφανίζονται τόσο πρόθυμα ενωμένες.
«Θα είναι αναμφίβολα μια σπουδαία διοργάνωση. Οι Αζέροι θέλουν να πετύχουν και να αναδειχθούν ως χώρα της Ευρώπης. Ηδη τα έργα πλην κάποιων εξαιρέσεων εξελίσσονται κανονικά όσον αφορά την αποπεράτωσή τους. Και φυσικά δεν λείπει από την πλευρά των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης η βοήθεια προς το Αζερμπαϊτζάν» λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής ελέγχου των αγώνων και επί της ουσίας λόγω υψηλής πείρας Νο 1 της διοργάνωσης.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για τους Παναμερικανικούς Αγώνες, τους Πανασιατικούς και τους Παναφρικανικούς.
Τώρα ήρθε, έστω και με καθυστέρηση, η σειρά της Ευρώπης για μια διοργάνωση που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.
Το Μπακού έλαβε πέρυσι τέτοια εποχή το χρίσμα με 38 ψήφους υπέρ στους 48, οκτώ κατά και δύο χώρες απούσες της ψηφοφορίας όπως η Αρμενία που έμεινε εκτός της αίθουσας λόγω πολιτικών διενέξεων με τους Αζέρους.
Πιθανότατα, δε, να απουσιάσει και από τους αγώνες, οπότε η απόλυτη συμμετοχή των 49 χωρών ίσως περιπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια.
Οι διαδικασίες και οι τρόποι πρόκρισης θα ανακοινωθούν από τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες των διαφόρων αθλημάτων.
Ψάχνει τη φόρμουλα
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου επιθυμεί σφόδρα τη συμμετοχή της στους αγώνες του Μπακού.
Ωστόσο, προκειμένου να μη διαταράξει το αγωνιστικό της πρόγραμμα, ψάχνει την κατάλληλη φόρμουλα. Αλλωστε ο πρόεδρός της, Ελβετός Χανς Βιρτζ, παλιός πρωταθλητής των δρόμων αντοχής, γνωρίζει θαυμάσια ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει γέννηση θεσμού χωρίς τη συμμετοχή του κλασικού αθλητισμού.
Η πρώτη πρόταση ήταν να διεξαχθούν στο Μπακού εκείνες τις ημέρες οι αγώνες της τρίτης κατηγορίας του κυπέλλου εθνών Ευρώπης όπου συμμετέχει και το Αζερμπαϊτζάν.
Η επιθυμία τους απορρίφθηκε συνοπτικά και γρήγορα από τους Αζέρους.
Τώρα υπάρχει η σκέψη όπως διεξαχθεί ένα τετραήμερο διεθνές μίτινγκ στίβου, σε επιλεγμένα αγωνίσματα, με προσκεκλημένους αθλητές και αθλήτριες και μάλιστα, ως πρωτοτυπία και εντυπωσιασμό, εκτός σταδίου, στο κέντρο της πόλης. 

Πηγή: Goal

Live Streaming.17:15 Asteras Tripolis - Panionios Athens(πιθανο),Live Streaming.17:15 Veria FC - Panaitolikos,Live Streaming.17:15 Apollon Smirnis - Panathinaikos,Live Streaming.17:15 Kalloni Lekanopedio - PAOK Saloniki(αμφιβολα τα επομενα..)

Live Streaming.18:00 Tottenham - Liverpool FC England Premier League Eastern European Time

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ηγέτη για την άμυνα και φορ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Όλα τα γκολ του Σαββάτου

 

Live Streaminng.21:00 Barcelona - Villarreal CF 2-1 Spain LIGA BBVA

Δεν υπάρχουν σχόλια: