30 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τι έκανε ο π... ο Βενγκέρ, πού να τα δουν οι άλλοι!

Τι έκανε ο π... ο Βενγκέρ, πού να τα δουν οι άλλοι!
Τρομερή ανάλυση από τον Νίκο Αλέφαντο στον sportdog! Πώς πρέπει να αγωνίζονται τα σύγχρονα χαφ, γιατί εξυμνεί Μουρίνιο - Βενγκέρ; Διαβάστε για να μαθαίνετε μπαλίτσα...
Για την ΑΕΚ δεν θέλω να πω πολλά, δεν μου αρέσει να πατάω επί πτωμάτων. Βρίσκεται σε κατάσταση δραματική. Δυο λέξεις μόνο: Πού είναι οι μεταγραφές και ο σχεδιασμός του Μπάγεβιτς, πού είναι ο προπονητής ο καλός που θα τους φτιάξει ομάδα, πού την έμαθε την προπονητική ο Δέλλας. Αυτή η ιστορική ομάδα δεν κτίζεται. Τίποτα δεν κτίζουν εκεί.
Πάμε στην Αγγλία τώρα. Είδα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάλι, ήταν δραματική. Νίκησε ξανά αλλά πώς νίκησε. Είχε βέβαια τον Ρούνεϊ έξω, έχει και τραυματία τον Φαν Πέρσι, μακάρι να κατέβαινε να παίξει έτσι με τον Ολυμπιακό. Και γυρίσανε την μπάλα στον τερματοφύλακα σε μία φάση, κόντεψαν να ισοφαριστούν. Ρε πόσες φορές το έχω πει, μην φέρνετε τους τερματοφύλακες σε δύσκολη θέση, όλοι οι τερματοφύλακες στον κόσμο είναι πιο άτεχνοι και πιο αργοί στα πόδια, από τους σέντερ μπακ.
Αυτή η Γιουνάιτεντ που είδα προχθές είναι η χειρότερη Γιουνάιτεντ απ΄ όλα τα χρόνια που ήταν ο Φέργκιουσον εκεί, ακόμα και όταν δεν έπαιρνε πρωτάθλημα! Για τέτοια κατάσταση μιλάμε με τον Μόγιες.
Πάμε στον Μουρίνιο τον γίγαντα τώρα που δεν τον ήθελαν στη Μάντσεστερ, όλο το χρόνο πέρσι έλεγα ότι αυτόν πρέπει να πάρουν, ψόφαγε αυτός να πάει, αλλά ο Φέργκιουσον εισηγήθηκε τον Μόγιες για να μην του πάρει τη δόξα ο Μουρίνιο.
Πολύ καλή ήταν η Τσέλσι, νίκησε τη Λίβερπουλ 2-1, έχει φανεί εκεί η δουλειά του προπονητή. Προηγήθηκε πολύ νωρίς η Λίβερπουλ αλλά μετά η Τσέλσι έβαλε την μπάλα κάτω και τους πίεσε, δίκαια νίκησε τη Λίβερπουλ. Δίκαια ως απόδοση, αλλά ως διαιτησία η Λίβερπουλ αδικήθηκε, να τα λέμε όλα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που την αδικούνε. Και το ματς με τη Σίτι μπορούσε να το πάει στην ισοπαλία, και το ματς με την Τσέλσι.
Ο Μουρίνιο μεταμόρφωσε τον Όσκαρ, κάνει πολλά χιλιόμετρα, πίσω του έχει δύο χαφ, και τι έκανε ο π…: Πέρασε από στόπερ στα χαφ τον Νταβίντ Λουίζ και ήταν καλός μαζί με τον Λαμπάρντ, διότι ξέρει μπάλα και είναι ελαφρύς. Στα στόπερ είχε τον Τέρι με τον Κέιχιλ.
Διαβάστε για να μαθαίνετε μπαλίτσα, εδώ θα μαθαίνετε. Και στην Τσέλσι είδα αυτό που ανέλυσα στην προηγούμενη στήλη για τους χαφ της Λίβερπουλ και το λάθος που γίνεται στον Ολυμπιακό. Χωρίς να έχει τα μεγάλα ονόματα στα χαφ η Λίβερπουλ, βλέπεις να παίζουνε σωστά, δεν γυρνάνε να πάρουν την μπάλα από τα πόδια των σέντερ μπακ όπως κάνει ο Σάμαρης και ο Μασάντο. Ένα παράλληλο ποδόσφαιρο από αυτά τα χαφ που δεν είναι γρήγοροι για να ανεβοκατεβαίνουν, φοβούνται γιατί ξέρουν ότι δεν θα έχουν καλές επαναφορές και κάθεται ο Σάμαρης μπάστακας. Για τα γερά ματς μιλάω, όχι για ομαδούλες στην Ελλάδα σάκους του μποξ. Αυτά τα χαφ εμποδίζουν τον Ολυμπιακό να απογειωθεί.

Δεν θα δεις ποτέ τον Χέντερσον ή τον Άλεν ή τον Λούκας στη Λίβερπουλ να πάει να πάρει την μπάλα από τα πόδια των σέντερ μπακ. Δείτε και την Τσέλσι τι κάνει, ο Λάμπαρντ πώς ανεβαίνει και γίνεται κρυφός, αποκτάει υπεραριθμία η Τσέλσι, βγαίνει στην πλάτη του Ετό ο Λάμπαρντ! Έχει αμυντικό χαφ ο Ολυμπιακός να κάνει τέτοιο πράγμα; Και στη Λίβερπουλ φεύγει μέσα ο Χέντερσον, φεύγει μέσα ο Άλεν, δεν είναι χαφάκια ακίνδυνα, να μη μετέχουν στο παιχνίδι…
Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει έξω, πρέπει να βλέπουν τι γίνεται έξω. Θέλεις χαφ με ταχύτητα, με έκρηξη, με επαναφορές, όχι μπάστακες να δίνουν παράλληλες πασούλες.
Το πρόβλημα της Λίβερπουλ είναι ότι αν δεν σκοράρει ο Σουάρες και τον κλείσουν, είναι δύσκολοι στο γκολ οι άλλοι μπροστινοί της. Και ο Κουτίνιο και ο Στέρλινγκ είναι καλοί παίκτες και νέοι στην ηλικία, αλλά πρέπει να βλέπουν δίχτυα, αλλιώς δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει η Λίβερπουλ.
Εκπληκτικές εναλλαγές θέσεων η Τσέλσι, ο Αζάρ ο παικταράς έξω αριστερά με το ανάποδο πόδι, ντριμπλέρ, σουτέρ, άλλαζε θέσεις με τον Γουίλιαν και με τον Ετό ο οποίος είναι πλέον λίγο παλαίμαχος, αλλά είναι δυνατό παιδί, έβγαλε τη φανέλα να τη δώσει στο Σακό της Λίβερπουλ και είχε πολύ καλό σώμα, κοιλιακούς.
Άλλαζε θέση και ο Όσκαρ με τον Λαμπάρντ, γύρναγε πίσω ο Όσκαρ να καλύψει όταν ανέβαινε ο Λαμπάρντ. Καλή ομάδα και γρήγορη η Τσέλσι, ένα σέντερ φορ ολκής χρειάζεται, αν πάρει τον Φαλκάο όπως λέγεται τον Γενάρη, θα τους το πάρει το πρωτάθλημα ο Μουρίνιο.
Ένα ποδόσφαιρο στην Αγγλία πολύ διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε στην Ελλάδα, το τυποποιημένο, το αργό, το "κάθε παίκτης στη θέση του κολλημένος".
Τα ίδια και η Άρσεναλ με τους χαφ της, μη λέω πάλι αυτά που έχω πει 10 φορές για τους χαφ της Άρσεναλ. Τι έκανε όμως στο τελευταίο ματς με τη Νιούκαστλ ο Βενγκέρ. Τον έχω μπανίσει τον Βενγκέρ από την αρχή της σεζόν φέτος ότι ξεκόλλησε από τις ιδεοληψίες του και έγινε πιο ουσιαστικός, και για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια είπα από την αρχή ότι ο Βενγκέρ θα το πάει καλά αυτή τη χρονιά. Τι έκανε ο π… στο τελευταίο ματς, πού να τα δουν αυτά οι άλλοι. Ποιος ο Βενγκέρ λοιπόν, στο τελευταίο τέταρτο για να κλειδώσει τη νίκη έβαλε τρίτο σέντερ μπακ.
Το αναχρονιστικό που μου έλεγαν, και ο Βενγκέρ κύριοι το έκανε. Πήρε τον Φλαμινί από τα χαφ και τον γύρισε αριστερό μπακ, βγάζοντας έξω τον Γκιμπς και βάζοντας αλλαγή τον Αρτέτα. Και φέρνει τον Σανιά στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μερτεζάκερ και τον Κοσιελνί! Πήρε το διπλό στη Νιούκαστλ και παραμένει πρώτος στην κορυφή.


Πηγη:sportdog!

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να βγει από το ευρώ το 2014»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Φυσική συνέχεια του εκφυλισμού της ο αποκλεισμός

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Οι πιλότοι της F1 στέλνουν συγκινητικές ευχές στον Σουμάχερ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σουμάχερ: Νέα επέμβαση τα ξημερώματα!

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Ο Ολυμπιακός κάνει την "κοιλιά" του»

 

EYΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 29-12-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: