2 Ιαν 2014

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ: ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ Μόνο στην Ελλάδα η αφή της Φλόγας

Μόνο στην Ελλάδα η αφή της Φλόγας





Μεγάλη κουβέντα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τους Κινέζους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων νεότητας του προσεχούς καλοκαιριού (16-28 Αυγούστου) να επιθυμούν η αφή της φλόγας να μη γίνει στην Ελλάδα για λόγους οικονομικών περικοπών, αλλά στη χώρα τους. Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, λοιπόν, αποσαφηνίζεται πως εδώ και καιρό έχει συμφωνηθεί από τη ΔΟΕ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όπως στην Αρχαία Ολυμπία γίνεται η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας μόνον για τους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Κι αυτό, σε μια προσπάθεια να διαφυλαχθεί η ιερότητα και ο χαρακτήρας της τελετής.
Σε ό,τι αφορά στην προηγούμενη (και πρώτη) διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων νεότητας, η αφή της φλόγας είχε γίνει στην Αρχαία Ολυμπία έπειτα από σχετικό αίτημα των διοργανωτών, καθώς η Σιγκαπούρη ήθελε να δώσει ιδιαίτερο κύρος και επιθυμούσε να λάβει χώρα η διαδικασία στον χώρο όπου από το 1936 ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα. Για αντίστοιχες εκδηλώσεις πλην Θερινών ή Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η αφή μπορεί να γίνεται σε άλλα σημεία εντός Ελλάδος, όπως στο Καλλιμάρμαρο ή την Πνύκα.
Θέμα αφής της Φλόγας (όταν δεν πρόκειται για Ολυμπιακούς Αγώνες αναφέρεται ως «Φλόγα των αγώνων» κι όχι ως «Ολυμπιακή Φλόγα») εκτός Ελλάδος δεν υπάρχει, με τον Λάμπη Νικολάου να έχει ήδη επικοινωνήσει με τη ΔΟΕ και να έχει καταστήσει σαφές πως δεν μπορεί να υπάρξει αφή σε άλλο μέρος του κόσμου πλην της Ελλάδας.
Από εκεί κι έπειτα, πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην γίνει καν αφή Φλόγας. Πρόκειται για ένα αντικείμενο που τελεί υπό συζήτηση, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται εντός των επόμενων μηνών.

Πηγή: Goal

Live Streaming.16:45 Paris Saint Germain vs Real Madrid Friendlies Eastern European Time

Live Streaming.19:45 Galatasaray Liv Hospital Istanbul - Maccabi Tel Aviv,Live Streaming.20:00 Unicaja Malaga - Laboral Kutxa Vitoria,Live Streaming.20:00 Partizan NIS Belgrade - Real Madrid Euroleague Eastern European Summer

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Δύο ποδοσφαιριστές εναντίον 55 παιδιών. Ποιος έχασε… (video)

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:O ΠΑΟΚ θα κάνει… θόρυβο το 2014

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Όποιος δεν αντέχει στο ΟΑΚΑ, να μείνει σπίτι του…"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Ο Κάκος στο Αγρίνιο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του ο Μήτρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: