23 Ιαν 2014

Live Streaming.20:00 Fenerbahce vs Panathinaikos 77-72 Euro League Basketball



Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 77-72

Με αντεπίθεση διαρκείας στο β' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πάλεψε σκληρά για το "διπλό" στην Τουρκία, αλλά ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς με 77-72. Πρώτη ήττα στο TOP-16
Αν μη τι άλλο με αυτή την εμφάνιση του β' ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως το 3-0 με το οποίο πήγε στην Τουρκία κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν.
Ωστόσο, τα μεγάλα σουτ των Μπράμου, Διαμαντίδη και Φώτση δεν ήταν αρκετά για να γείρουν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των "πράσινων" και στο τέλος η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 77-72.
Πρώτη νίκη για την τουρκική ομάδα στο TOP-16 και πρώτη ήττα από τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με αντεπίθεση διαρκείας στο β' ημίχρονο να γυρίσει το παιχνίδι και τα κατάφερε, καθώς πέρασε μπροστά με 67-64 μετά από τρίποντο του Φώτση. Ωστόσο, στα μεγάλα σουτ των παικτών του Παναθηναϊκού (Μπράμος, Διαμαντίδης), απάντησε ο Κλέιζα ο οποίος με πέντε δικούς του πόντους έκανε
O αγώνας:
Με τη γνωστή του πεντάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Πεδουλάκης (Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε), ενώ ο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τους Μπογκντάνοβιτς, ΜακΚάλεμπ, Μπιέλιτσα, Πρέλντζιτς και Ζόριτς. Ο Γκιστ έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με βολές (2-1), ωστόσο έκτοτε οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά και προηγήθηκαν με 12-6 με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου.
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ νευρικός στην επίθεση του, με τους Τούρκους να κλείνουν καλά τον Διαμαντίδη στο πικ εν ρολ και βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγά στο σκορ όντας πολύ άστοχος (0/7 τρίποντα). Στην αντίπερα όχθη ο Μπο ΜακΚάλεμπ ήταν εξαιρετικός τόσο οργανωτικά όσο και επιθετικά, τελειώνοντας μάλιστα το α' δεκάλεπτο με 8 πόντους. Με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού, από τον Διαμαντίδη, μείωσε σε 19-11 στο 8', αλλά η Φενέρ με σερί 4-0 έκλεισε το δεκάλεπτο στο +12 (23-11).
Νευρικός και πολύ άστοχος
Η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη για τον Παναθηναϊκό που πήρε ένα τρίποντο από τον Κάρι (23-14), αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Τούρκων. Από τη στιγμή που δεν είχε καλή κυκλοφορία,  ήταν απελπιστικά άστοχος (4/22) και όχι ιδιαίτερα προσεκτικός (8 λάθη), η ομάδα του Πεδουλάκη δεν μπορούσε να μειώσει κάτω από τους 10, ενώ ο Κλέιζα με εντυπωσιακό τρόπο έγραψε το 32-19 στο 16'.
Ο Μάικ Μπατίστ έδωσε σημαντικές ανάσες στον Παναθηναϊκό μέσα στη ρακέτα, ενώ ο Κάρι μείωσε σε 34-26 στο 1.30'' για το τέλος του ημιχρόνου, υποχρεώνοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ωστόσο, η "πράσινη" αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια και οι Τούρκοι έγραψαν με τον Μπογκντάνοβιτς το 39-28 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η διαφορά στα ριμπάουντ δεν ήταν μεγάλη (17-14), αρκούσε όμως για τους Τούρκους να πάρουν τα επιθετικά και να σκοράρουν, ενώ τα 4/17 τρίποντα του Παναθηναϊκού ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς έβγαιναν ελεύθερα σουτ που πάντως δεν έβρισκαν στόχο.
Ματ με Μαυροκεφαλίδη
Με τη διαφορά να έχει εδραιωθεί πάνω από τους 10 πόντους, η Φενέρμπαχτσε, ο Πεδουλάκης πέρασε τον Μαυροκεφαλίδη στο παρκέ με την ελπίδα να βοηθήσει στην αντίδραση του Παναθηναϊκού. Παρ' ότι ο Μπογκντάνοβιτς συνέχιζε το βιολί του φτάνοντας τους 14 πόντους (49-35), η κίνηση του Έλληνα προπονητή του βγήκε.
Με 9 συνεχόμενους πόντους από τον Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 49-44 τρέχοντας ένα σερί 9-0, εξοργίζοντας τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Φενέρ. Οι Τούρκοι απάντησαν με σερί 4-0 για το 53-44, ωστόσο οι "πράσινοι" είχαν ξαναμπεί για τα καλά στο παιχνίδι. Ο Μαυροκεφαλίδης έφτασε τους 11 πόντους, μειώνοντας σε 55-50 κι αν δεν έκανε το λάθος στην επόμενη φάση θα μπορούσε να έχει πλησιάσει κι άλλο η ομάδα του. Τελικά, ο Μπογκντάνοβιτς με 1/2 βολές έγραψε το 56-50 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου.
Πέτυχε μεγάλα σουτ, αλλά η Φενέρ απάντησε
Με την αφύπνιση του Διαμαντίδη ο οποίος μέχρι το γ' δεκάλεπτο, ήταν καλά κλεισμένος με 3 πόντους και 5 ασίστ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε όχι μόνο να πλησιάσει, αλλά και να ισοφαρίσει. Οι "πράσινοι" ισοφάρισαν σε 58-58 με δύο εύστοχα τρίποντα του αρχηγού τους στα 5.34'' για το τέλος του αγώνα. Η ψυχολογία είχε πια γυρίσει και τα σουτ έμπαιναν...
Στο τετράλεπτο πριν το τέλος, ο Μπράμος με τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά το 2-1 του ξεκινήματος, γράφοντας το 62-61. Ο Φώτσης σκόραρε για το 67-64, ευστοχώντας στο 4ο διαδοχικό εύστοχο τρίποντο της ελληνικής ομάδας, όμως η Φενέρ απάντησε με ένα επίσης μεγάλο σουτ από τον Ονάν (67-67). Στο 1.38'' για το τέλος του αγώνα ο Λάσμε αποβλήθηκε με 5ο φάουλ και ο Κλέιζα με τρίποντο έστειλε τη Φενέρ στο +4 (71-67) στο 39'.
Τα δεκάλεπτα: 23-11, 39-28, 56-50, 77-72

Πηγή: Sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια: