6 Μαρ 2014

Εθνική Ελπίδων.«Ήταν κάτι ανεπανάληπτο»

«Ήταν κάτι ανεπανάληπτο»Στην τακτική που ακολούθησε η Εθνική Ελπίδων από τη στιγμή που έμεινε με εννιά παίκτες μέχρι την επική ανατροπή επί της Τουρκίας αναφέρθηκε ο Κώστας Τσάνας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Μοναδική ήταν για τον Κώστα Τσάνα η εξέλιξη που είχε ο αγώνας της Εθνικής Ελπίδων με την Τουρκία, αφού όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ήταν κάτι ανεπανάληπτο για τον ίδιο.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησε η «γαλανόλευκη», ύστερα από τις αποβολές του Τριανταφυλλόπουλου και του Κίτσιου, στην επιλογή να μην αφήσει την ομάδα χωρίς επιθετικούς και στο μέλλον που έχουν οι μικρές Εθνικές ομάδες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 46χρονος προπονητής στην εκπομπή «Να τα λέτε, να τα γράφετε» των Αντώνη Πανούτσου και Αντώνη Καρπετόπουλου
Για τη χθεσινή νίκη (2-1) της Ελπίδων επί της Τουρκίας:
«Αυτό που έγινε - όταν μείναμε με 10 παίκτες - ήταν να εκνευριστούμε, αφού ήταν άδική η αποβολή (του Τριανταφυλλόπουλου) και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Η δεύτερη αποβολή ήρθε και αυτή πολύ γρήγορα.
Είχαμε σύστημα 4-3-3 με δύο αμυντικά χαφ, στη δεύτερη αποβολή ο Λαγός έγινε αμυντικός και με τη δεύτερη αποβολή κάναμε δύο τετράδες αμυντικών, έχοντας ως στόχο να κρατήσουμε την μπάλα και να διεκδικήσουμε κάτι. Ξέραμε ότι θα μας πιέσουν με δύο παίκτες παραπάνω και κάναμε μία πεντάδα στην άμυνά μας. Γύριζαν ο Καρέλης και ο Κολοβός.
Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε και ένα δοκάρι, κάτι που μας έκανε να πιστέψουμε πως αν γεμίσουμε την άμυνα δεν θα έχουμε καμιά πιθανότητα. Στη συνέχεια, βγήκε ο Κολοβός και πέρασε στη θέση του ο Μπουχαλάκης και ο Βέλλιος μπήκε στη θέση του Μαυρία.
Στο γκολ της νίκης λειτουργούν άψογα ο Βέλλιος μαζί με τα άλλα δύο παιδιά (Μπουχαλάκη και Καρέλη) και φτάνουμε σε μία ανατροπή που κανείς δεν την περίμενε. Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα διασυρθούμε. Φρεσκάραμε τους παίκτες μπροστά και να τους δυσκολέψουμε. Ήταν κάτι ανεπανάληπτο, αφού δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο στην καριέρα μου.
Κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Εργοτέλης με τον Πανιώνιο. Το πιο δύσκολο ήταν ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που παίζουν πολύ καλά στο ένας εναντίον ενός».
Για το επόμενο ματς με τη Σουηδία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο:
«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, αφού οι παίκτες της παίζουν σε Γερμανία, Ιταλία και άλλα μεγάλα πρωταθλήματα. Εμείς είμαστε η μοναδική ομάδα που έχουμε πάρει εκτός έδρας καλό αποτέλεσμα, αφού είχαμε κερδίσει στην έδρα της Μάλτας. Στην Τουρκία το παλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε και είχαμε χάσει ένα πέναλτι στο τέλος για να ισοφαρίσουμε».
Για τα παιδιά που διαχειρίζεται:
«Είναι πραγματικά μία πολύ καλή φουρνιά, αφού έχουμε να θυμόμαστε τι έχουμε ζήσει τα τελευταία τρία - τέσσερα χρόνια».
Για την παρουσία του κόσμου στην Κατερίνη:
«Θέλω να αναφερθώ και στη συμπαράσταση του κόσμου, η οποία ήταν συγκλονιστική και παρότι ήταν δύσκολη η κατάσταση για εμάς και έβρεχε καταρρακτωδώς δεν έφυγε ούτε ένας άνθρωπος. Η επαρχία έχει μεγάλη δίψα για την Εθνική και μάζεψε αρκετό κόσμο, όπως συμβαίνει στους αγώνες που δίνουμε στο εξωτερικό. Μας δίνουν κουράγιο και κίνητρο να καταφέρουμε τους στόχους μας. Όσο βλέπουμε τις Εθνικές με χρωματιστά γυαλιά, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα. Η Εθνική ομάδα είναι η Εθνική ομάδα. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για τα παιδιά και τους ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί τους και ήθελαν αυτόγραφα. Μάλιστα, χθες ήρθαν μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα».
Για το ενδεχόμενο να αναλάβει την Ανδρών στο μέλλον:
«Ναι, αν δεν ήμουν στην Ελπίδων και με ρωτούσε αν ήθελα να πάω στην Ανδρών, θα του απαντούσα θετικά. Πραγματικά ξέρω ότι η Εθνική Ελλάδας είναι κάτι που πολύ ονειρεύονται. Εύχομαι καλή επιτυχία στον επόμενο προπονητή που θα έρθει και θα διαδεχθεί τον κ. Σάντος. Μερικές φορές η μετριοφροσύνη κάνει κακό».
Για τη δουλειά του ομοσπονδιακού προπονητή στις μικρές Εθνικές:
«Μπορεί, όμως, να γίνει και το ανάποδο και να μην μπορείς ούτε σε έναν σύλλογο να χτίσεις αυτό που θέλεις. Στις μικρές Εθνικές επιλέγεις του καλύτερους σε νεαρές ηλικίες και χρειάζεται να τους θυμίσεις τη σημασία που έχει η Εθνική. Δεν είναι σύλλογος, αλλά είναι η Εθνική ομάδα. Όλοι οι σκάουτερ παρακολουθούν τους νεαρούς παίκτες στις εθνικές τους ομάδες. Πάντα θα υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά και το μόνο αρνητικό είναι ότι είχαμε να παίξουμε από τον Οκτώβριο και το επόμενό μας παιχνίδι θα είναι τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι στο στάδιο της προετοιμασίας ή θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία και θα έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη. Είμαστε ανοικτοί σε όλους τους καλούς ποδοσφαιριστές και έχουμε ανάγκη όλα τα ταλέντα. Πλέον γίνεται πολύ καλή δουλειά στην οργάνωση. Υπάρχει η Εθνική Κ-15, τα πρωταθλήματα των Ενώσεων και οι προπονητές ασχολούνται με το θέμα της ανάπτυξης και με την εξέλιξή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα παιδί 18 ετών δεν μπορεί να παίξει κάποια στιγμή στην Εθνική ομάδα».


Πηγή: Σπορ FM

Live Streaming.21:45 Barcelona - Fenerbahce,Live Streaming.21:45 Partizan NIS Belgrade - Bayern Munchen Euroleague Eastern European Time

 

Παπαδόπουλος: "Δυστυχώς, δεν θα μας υποτιμήσει ο Παναθηναϊκός"

 

Live Streaming.21:00 Olympiakos - Armania Jeans 86-88 Milano Euroleague

 

Το πιστεύουν στον ΠΑΟΚ: «Όλοι οι στόχοι στο τραπέζι. Μπορείτε!»

 

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από Μήτρογλου»

 

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ «Και για... στόπερ στη Βραζιλία ο Αντετοκούνμπο»

 

Live Streaming.19:45 Zalgiris - CSKA Moscow Euroleague Eastern European Time

 

"Νίκη για να την αφιερώσουμε στον Μάικλ"

 

Λίγοι και καλοί

 

Τιμωρία 28 αγωνιστικών για δολοφονικό τάκλιν

 

Η Σίτι δίνει 200 εκατ. για τον Μέσι!

 

NBA Top 10: Τάπωσε και κάρφωσε ο Χίκσον

 

Κολεγιακή κλωτσοπατινάδα παικτών-οπαδών

 

Καμίνης: "Να αποφασίσει τι θέλει ο Παναθηναϊκός"

 

Μουρίνιο: Ο Βαράν είναι ο καλύτερος στον κόσμο

 

Λοτζέσκι: "Θέλουμε εκδίκηση"

 

Live Streaming.21:45 Germany vs Chile 1-0,France vs Netherlands 2-0,England vs Denmark 1-0,Portugal vs Cameroon 5-1,Spain vs Italy 1-0(videos) Friendlies.

Δεν υπάρχουν σχόλια: