27 Μαΐ 2014

Η Βαλένθια και το ρεκόρ

Η Βαλένθια επιστρέφει στην Euroleague της επόμενης περιόδου και το ισπανικό μπάσκετ έχει να θυμάται ένα απίστευτο ρεκόρ που συνδυάστηκε με την τελευταία παρουσία των ''νυχτερίδων'' στη διοργάνωση, τη σεζόν 2010-11!

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς θριάμβευσε στους τελικούς με την Ούνιξ Καζάν, κατέκτησε το EuroCup για τρίτη φορά στην ιστορία της και θα ακολουθήσει τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα και Μάλαγα στην Euroleague της επόμενης περιόδου.
Η τελευταία παρουσία της Βαλένθια στην Euroleague της σεζόν 2010-11 συνδυάστηκε με ένα μοναδικό ρεκόρ στη διοργάνωση που παραμένει ακατάρριπτο.
Tετράδα από την ίδια χώρα στα playoffs
Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague μια χώρα είχε τέσσερις εκπροσώπους στα προημιτελικά του θεσμού, κάτι που δεν συνέβη ποτέ άλλοτε στο παρελθόν! Πριν από τρία χρόνια, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα, η  Κάχα Λαμποράλ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Βαλένθια προκρίθηκαν στα playoffs της Euroleague μαζί με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, τη Μακάμπι και τη Σιένα, δίνοντας έντονο ισπανικό ''χρώμα'' στη γ' φάση του θεσμού! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.
Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ δεν χρειάστηκε να περιμένουν την τελευταία αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague 2010-'11 ώστε να σφραγίσουν εισιτήριο για τα playoffs της διοργάνωσης αφού είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Η Βαλένθια του Σβέτισλαβ Πέσιτς πέτυχε το μεγάλο comeback με δυο νίκες επί της Ζαλγκίρις Κάουνας και της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ενώ η Κάχα Λαμποράλ έδειξε χαρακτήρα στο Βίλνιους κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας και προκρίθηκε ως πρώτη από τον ε' όμιλο, ανεβάζοντας στις τέσσερις των αριθμό των ισπανικών ομάδων στα προημιτελικά!
Πορτέλα: ''Η Ευρώπη μιλάει ισπανικά''
Για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μια χώρα είχε τέσσερις εκπροσώπους στα προημιτελικά ενώ οι τρεις από αυτές (σ.σ. Μπαρτσελόνα, Κάχα Λαμποράλ, Ρεάλ) είχαν το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά best-of-five. Μάλιστα οι Ίβηρες είχαν σίγουρο εκπρόσωπο στο Final-4 της Βαρκελώνης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά αφού η ''Βασίλισσα'' αντιμετώπισε τη Βαλένθια κι εν τέλει προκρίθηκε στα ημιτελικά με 3-2 νίκες.
Δικαιολογημένα, λοιπόν, ο Εντουάρντο Πορτέλα είχε κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος. ''Είναι ξεκάθαρο ότι το ισπανικό μπάσκετ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Η Ευρώπη μιλάει ισπανικά! Οι ομάδες μας διαπρέπουν στην Euroleague και το EuroCup'' ανέφερε σχετικά ο επίτιμος πρόεδρος της ACB για το μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.
Οι ισπανικές παρουσίες στα playoffs της Euroleague
2013-14 / Μπαρσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης (2)
2012-13 / Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Λαμποράλ Κούτσα (3)
2011-12 / Μπαρτσελόνα, Μπιλμπάο (2)
2010-11 / Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ, Βαλένθια (4)
2009-10 / Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ (3)
2008-09 / Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τάου (3)
2007-08 / Μπαρτσελόνα, Τάου (2)
2006-07 / Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Τάου (3)
2005-06 / Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τάου (3)
2004-05 / Τάου (1)

Πηγή: Sport 24

"4άρα" η Γαλλία, γκολάρες ο Ζιρού (videos)

 

Live Streaming. 22:00 France vs Norway 4-0(videos) Friendlies


Παράταση για αντικαταστάτη του Σάντος

 

Όλος ο κόσμος πάει «Παπαφλέσσεια»


Ο ΠΑΟΚ δίπλα στους Σέρβους!

 

16 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Σε κακή κατάσταση το χορτάρι στο «Μαρακανά»

 

Στη μάχη για τον Λάζοβιτς ρίχνεται ξανά η ΑΕΚ

 

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ Ντεσάν: «Θα είναι θαύμα αν πάρουμε το Mundial»

 

ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ντελ Μπόσκε: «Μπορούμε και χωρίς τον Κόστα»

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ buzzer beater στη Ρουμανία! (vid)

 

«Άνθρωπος της οικογένειας μας ο Αναστασιάδης»

 

«Λογικό να εκνευρίζεται ο Φέτελ, αλλά…»

 

Το μυστήριο του 1959 με το θάνατο 9 πεζοπόρων Ρώσων που ακόμα και σήμερα παραμένει ανεξήγητο! Διαβάστε την απίστευτη ιστορία που προκαλεί χιλιάδες ερωτηματικά...

 

Κάρι: ''Ακόμα θυμούνται την σκούπα!''

 

Χειρότερα δεν γίνεται (VIDEO)

 

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ! Τελειώνει ο Ζέεντορφ από τη Μίλαν κι αναλαμβάνει ο Ιντζάγκι!

 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 89-64

Δεν υπάρχουν σχόλια: