24 Μαΐ 2014

Η ενέργεια που θα βγάλουν οι δύο ομάδες...








Τσάρλυ

Μία πόλη καλείται να λύσει τις διαφορές της και όλος ο πλανήτης περιμένει με αγωνία τη μάχη της Μαδρίτης στο «Ντα Λουζ».

Η ποδοσφαιρική σεζόν έχει μετατραπεί σε έναν μαραθώνιο για τους ποδοσφαιριστές. Τα παιχνίδια είναι πολλά σε αριθμό αλλά και η ένταση που διεξάγεται το άθλημα είναι υπερβολικά υψηλή. Το αποτέλεσμα είναι στα τελευταία και πιο σημαντικά παιχνίδια της περιόδου να βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές να υποφέρουν. Το πιο σημαντικό κομμάτι στον τελικό έχει να κάνει με την ενέργεια. Η ομάδα που θα είναι σε θέση τέλη Μαΐου να σπαταλήσει περισσότερες δυνάμεις, θα πάρει και το τρόπαιο.
Οι αμφίβολοι
Στη Ρεάλ πήραν την απόφαση μετά τον ημιτελικό στο Μόναχο να βγουν έξω από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και να κάνουν συντήρηση για τον τελικό. Θα αποδειχτεί το βράδυ αν αυτή η λογική λειτουργήσει προς όφελός τους. Η Ατλέτικο έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων το περασμένο Σάββατο. Η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Σιμεόνε στο διάστημα 45'-60' όπου μάρκαραν από το ύψος των δοκαριών του Πίντο μαρτυρά και τον χαρακτήρα της ομάδας. Μιλάμε για Τζιχάντ. Ο Σιμεόνε έχει βάλει στην ομάδα του το δικό του DNA και δεν γίνεται να τους ξεγράψεις. Βλέπουμε άλλωστε πως δεν τους σταματάει τίποτα, ούτε οι τραυματισμοί. Τα τελευταία ρεπορτάζ λένε πως οι Σέρβα θεραπεύτρια έκανε το θαύμα της και ο Ντιέγκο Κόστα προπονήθηκε. Αντέξει ή όχι, η αυτοθυσία του αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τους υπόλοιπους.
Προβλήματα υπάρχουν και στη Ρεάλ. Οι Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Βαράν, Πέπε ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα για να προλάβουν τον τελικό. Την ώρα που γράφεται το κείμενο αμφίβολη μοιάζει η συμμετοχή του Πέπε. Αν ο Πορτογάλος δεν προλάβει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο, καθώς είναι και δεδομένη η απουσία του Αλόνσο. Η Ρεάλ θα χάσει δύο έμπειρους παίκτες στην αναχαίτιση. Ο Βαράν δεν βρίσκεται στην περσινή κατάσταση. Το γόνατό του μαζεύει συχνά υγρό και δεν βρήκε φέτος ρυθμό από συνεχόμενα παιχνίδια.
Ιγιαραμέντι
Ο Ασιέρ Ιγιαραμέντι δεν έχει την πείρα του Αλόνσο, έχει πρόβλημά στην πρώτη πάσα αν πιεστεί αλλά είναι σκληρός στις μονομαχίες. Θυμίζω πως στη ρεβάνς στο «Καμπ Νόου» η ομάδα του Σιμεόνε είχε την τύχη να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα χωρίς τον Πικέ. Ο Μπάρτρα δεν μπόρεσε να σταθεί σε αυτό το επίπεδο και η Ατλέτικο χτύπαγε συνεχώς μετά από κάθε κλέψιμο ανάμεσα στο δίδυμο στόπερ. Επειδή το παιχνίδι της ομάδας του Σιμεόνε στηρίζεται στην προσπάθεια αντεπίθεσης στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Ιγιαραμέντι θα έχει πολλή δουλειά. Θα πρέπει να λειτουργήσει καλά τακτικά και να αναχαιτίζει πριν φθάσουν οι αντεπιθέσεις της Ατλέτικο πάνω στους στόπερ. Στα χαρτιά το παιχνίδι του ταιριάζει, καθώς του ζητούνται πράγματα στα οποία μπορεί να ανταποκριθεί.
Το πρέσινγκ της Ατλέτικο και η ανάπτυξη της Ρεάλ
Η Ατλέτικο στηρίζεται στο ασφυκτικό πρέσινγκ πάνω στην μπάλα. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να περιορίσει το παιχνίδι με τις μικρές πάσες της Μπαρτσελόνα. Εχουν τη δυνατότητα να βγάζουν πολλούς παίκτες εκεί που παίζεται η μπάλα. Η Ρεάλ όμως μπορεί και εκμεταλλεύεται και το απέναντι γήπεδο. Θυμόμαστε την Μπάρτσα να καταφεύγει σε σέντρες και μεγάλες μπαλιές για να επιτεθεί. Παιχνίδι που δεν το ξέρει και δεν λειτούργησε.
Ο Αντσελότι αναζητά με την τακτική του την απομόνωση των ποιοτικών ποδοσφαιριστών του από την υπόλοιπή ομάδα. Οι Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μπέιλ προσπαθούν να πάρουν απόσταση από τους μεσοαμυντικούς και να αποκτήσουν με μία μακρινή μεταβίβαση στόχευσης προς την επιθετική τριπλέτα πλεονέκτημα αν ο αντίπαλος αποφασίσει να πρεσάρει ψηλά ή αν δεν έχει επιστρέψει γρήγορα. Ουσιαστικά η παρουσία τους αναγκάζει την αντίπαλη αμυντική τετράδα να τους παρακολουθεί οπότε αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρξει απόσταση της γραμμής άμυνας με τους 4 χαφ της Ατλέτικο, η Ρεάλ μπορεί να το εκμεταλλευτεί.
Οταν ο Ντι Μαρία γίνεται αριστερός χαφ
Στο πιθανότερο ενδεχόμενο η Ατλέτικο να προσπαθήσει να αμυνθεί χαμηλά με τη λειτουργία που συνηθίζει των τεσσάρων χαφ να παίζουν κοντά στην αμυντική τετράδα και τους δύο εξτρέμ (Κόκε, Αρντά Τουράν) να λειτουργούν σαν κόφτες, θα δούμε πολλές φορές τον Ντι Μαρία να βγαίνει σαν αριστερός χαφ, τον Ρονάλντο να μπαίνει μέσα στην περιοχή σαν παρτενέρ του Μπενζεμά και τον Μπέιλ να λειτουργεί από την απέναντι πλευρά επιπλέον φορ. Στην περίπτωση δηλαδή που η Ατλέτικο κάνει ό,τι και με την Μπαρτσελόνα και αφήσει τις σέντρες, απέναντι στη Ρεάλ θα έχει πρόβλημα καθώς το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να το παίξει σε υψηλό επίπεδο.
Με βάση το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων ο τρόπος ανάπτυξης της Ρεάλ δεν κουμπώνει καλά στην Ατλέτικο. Θα πρέπει όμως κάποιος να είναι εντελώς αφελής να υποτιμήσει την ομάδα του Σιμεόνε. Αν οι παίκτες του βγάλουν κλεψίματα στο παιχνίδι στην κόντρα μπορεί να σε σκοτώσουν και αν τελικά ο Πέπε δεν προλάβει η απουσία του μπορεί και να είναι καθοριστική. Τα ψυχικά αποθέματα που έχουν οι παίκτες του Σιμεόνε είναι απεριόριστα, περιμένουμε να δούμε αν υπάρχει ακόμα βενζίνη. Ακόμα όμως και να αποδειχτεί πως το ρεζερβουάρ έχει αδειάσει, η σεζόν που έκαναν ήταν συγκινητική. Ο Σιμεόνε και οι ποδοσφαιριστές του είναι ήρωες ό,τι και να γίνει στο «Ντα Λουζ». Αντίθετα, οι παίκτες του Αντσελότι έχουν το βάρος του «πρέπει». Πρέπει να πάρουν το δέκατο.

Πηγή: Goal

Σαν σήμερα, 25 Μαΐου (VIDEO)

 

Συνεχάρη Ρεάλ και Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα

 

Χουανφράν: «Μας πλήγωσε το γκολ του Ράμος»

 

Ρεάλ - Ατλέτικο 4-1 (παρ.)(videos)

 

Live Streaming.21:45 Real Madrid vs Atletico Madrid Champions 4-1(1-1 videos) League


PERSONA NON GRATA Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑ...Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ...ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΤΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ...ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 9/8/2012 ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ.ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΠΟΔΙ...ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΣΑΣ!!!


Η ΚΠΡ στην Premier League

 

LIVE: Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 7-10

 

344 χλμ. μποτιλιάρισμα στο Σάο Πάολο


Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός από άλλη ματιά (video)

 

Μπάλακ: Ο Λεβ πρέπει να φύγει ακόμα και αν πάρει το Μουντιάλ

 

Οι εμφύλιοι του Champions League (vids)

 

ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΒΑΘΜΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

 

Απίστευτο και ελληνικό: Διαδικτυακή απάτη με κατσίκες!

 

Ονειρική πάσα στη Ρωσία (VIDEO)

 

Όλα ανοιχτά για Καράσκο-Εντό

 

Συλλυπητήρια για Ποικιλίδη από ΕΠΟ, ΕΟΕ και Super League

 

Χαλαρά… για το 2-0!

Δεν υπάρχουν σχόλια: