26 Μαΐ 2014

Υψηλοί ρυθμοί και δοκιμές από Σάντος


Σε υψηλούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Οι διεθνείς μας προπονούνται και στις 17:30




Όσο κυλούν οι μέρες, ολοένα και ανεβάζουν... στροφές οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας ενόψει των επικείμενων φιλικών σε Πορτογαλία και Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και φυσικά των αγώνων για τον τρίτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ζέστη ήταν αφόρητη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, εντούτοις αυτό δεν εμπόδισε τον Φερνάντο Σάντος να κάνει την προπόνηση σε υψηλούς ρυθμούς, να δοκιμάσει πράγματα και να κρατήσει τους παίκτες του για πάνω από 1 ώρα και 45 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας

Αρχικά, το πρόγραμμα περιελάμβανε τρέξιμο γύρω από το γήπεδο, για να ακολουθήσει ξεχωριστή προπόνηση για τους τερματοφύλακες και τους παίκτες.
Οι τερματοφύλακες έκαναν το δικό τους πρόγραμμα με τον γυμναστή τους, το οποίο περιελάμβανε αρχικά κοντινές πάσες, κοντρόλ και γρήγορη μεταβίβαση, σουτάκια του ενός προς τον άλλον για να δοκιμάσουν τα ρεφλέξ τους (ψηλά και χαμηλά) και στην συνέχεια σέντρες για να προπονήσουν τις εξόδους τους.
Οι ποδοσφαιριστές επιδόθηκαν σε ασκήσεις κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας, για να ακολουθήσει μετά χώρισμα σε δυο γκρουπ για κορόιδο, το οποίο κράτησε γύρω στα 20 λεπτά.
Μετέπειτα, έκαναν άσκηση για κυκλοφορία της μπάλας, άνοιγμα στα άκρα, σέντρα και τελείωμα της φάσης. Ο Σάντος δίνει βάση στην ανάπτυξη της ομάδας από τις πτέρυγες και για αρκετή ώρα οι παίκτες του έκαναν την συγκεκριμένη άσκηση. Εν συνεχεία, έκαναν άνοιγμα στα άκρα, αλλαγή παιχνιδιού με βαθιά μπαλιά, επίθεσης με τρεις και τελείωμα της φάσης.

Το δίτερμα των διεθνών

Το επόμενο κομμάτι της προπόνησης περιελάμβανε τις δοκιμές του Σάντος, χωρίζοντας τους παίκτες του σε δυο ομάδες. Η μπλε είχε τον Καρνέζη στο τέρμα, αριστερά στην άμυνα τον Χολέμπας, δεξιά τον Τοροσίδη, τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά ως δίδυμο των στόπερ, Τζιόλη, Κατσουράνη και Μανιάτη στο κέντρο, τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Σαμαρά αριστερά και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης. Στην κίτρινη ομάδα έπαιξαν οι Καπίνο, Τζαβέλλας, Βύντρα, Ταχτσίδης, Μόρας, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης και Γκέκας.
Αρχικά, έκαναν επίθεση οι κίτρινοι, οι μπλε έβγαζαν άμυνα και σε περίπτωση κλεψίματος έβγαιναν στην κόντρα. Στόχος βέβαια είναι να δοθεί έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και στο πως μπορούν οι παίκτες να βγουν γρήγορα μπροστά και να γίνουν απειλητικοί. Μετά έγινε το αντίθετο, με τους μπλε να παίζουν επίθεση που πάντα ξεκινούσε από τον τερματοφύλακα και αμύνονταν οι κίτρινοι.
Να πούμε πως οι διεθνείς έχουν προπόνηση και στις 17:30 στον Άγιο Κοσμά, η οποία όμως είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Πηγή: Sport 24

Ξύλο στο Μπάνβιτ-Γαλατασαράι (VIDEO)

 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 89-64

 

Δέλλας: «Έχω καταλήξει στις επιλογές μου»

 

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 81-63

 

ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΤΟ TOP - 5 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MUNDIAL Η γκάφα του Associated Press για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο

 

Ολοκληρώνεται του Μπούρμπου στον Παναθηναϊκό

 

Live Streaming.19:45 Panathinaikos vs Olympiacos 89-64 Greece Basketball

 

ΜΕΧΡΙ ΤΑ 32 ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Έβαλε την υπογραφή ο Πικέ!

 

ΟΙ ΘΑΝΤΕΡ ΜΕΙΩΣΑΝ ΣΕ 2-1 ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΕΡΣ Ιμπάκα: «Νομίζω τα πήγα αρκετά καλά» (vid)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ποκετίνο ή Ντε Μπουρ στην Τότεναμ εντός 48 ωρών!

 

«Ντόπες» της Θύρας 13 για νίκη στο ΣΕΦ

 

Τα 20 καλύτερα γκολ του φετινού Champions League (VIDEO)

 

"Η Νότιγχαμ παρακολουθεί τον Καπίνο"

 

Κουρασμένη η διοίκηση του Άρη ετοιμάζει το κλίμα για την Γ’ Εθνική

 

Τι σημαίνει η εκλογή Βασιλόπουλου για την ΑΕΚ;

 

Επιβεβαίωση για Γκατούζο από Πουλινάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: