25 Μαΐ 2014

Ο Μπάουμαν εξηγεί τι θέλει να κάνει η FIBA

Ο Ντέιβιντ Μπάουμαν μίλησε για τον τετραετή κύκλο των Eurobasket και τόνισε πως "δεν γίνεται να εξαρτυόμαστε από τους 90 ξένους παίκτες που παίζουν στην παρούσα φάση, στο ΝΒΑ". Τι άλλο είπε ο γενικός γραμματέας της FIBA;




Ο Ντέιβιντ Μπάουμαν συμπλήρωσε μια 20ετία στη FIBA και... η επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του ζήτησε να μιλήσει για το μέλλον. Σαφέστατα και αναφέρθηκε στο νέο καλεντάρι που θέλει το Eurobasket (και κάθε άλλο πρωτάθλημα ηπείρου) να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Τι είπε;


Στις 16 Μαρτίου, στο World Congress της FIBA, αποφασίστηκε να αλλάξει ο κύκλος των Μουντομπάσκετ που από φέτος θα λέγονται World Cup, για να εξυπηρετηθεί η αλλαγή στα πρωταθλήματα ηπείρων που από το 2017 και έπειτα θα διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια. Έτσι, μετά την Ισπανία (φέτος) το επόμενο παγκόσμιο θα διεξαχθεί το 2019 και μετά θα επιστρέψει στον τετραετή κύκλο.

Επίσης, αποφασίστηκε να αυξηθούν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από 23 σε 29 και σε αυτή να έχουν πια θέσει το ΝΒΑ και το σωματείο των παικτών. "Είναι σημαντικό μέρος της μελλοντικής ανάπτυξης του μπάσκετ και συνεχίζεται η δουλειά που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια, με τους κ.κ. Στάνκοβιτς και Στερν" εξήγησε ο γενικός γραμματέας της FIBA, για να προσθέσει "με τη συμμετοχή του ΝΒΑ στην Κεντρική Επιτροπή, λέμε στον υπόλοιπο κόσμο πως το μπάσκετ είναι ενωμένο. Διασφαλίζουμε ότι το FIBA Basketball World Cup είναι η καλύτερη αθλητική περιουσία του κόσμου".
"Έπρεπε να σκίσουμε το καλεντάρι"
Επί του μαρμάρου (για την απόφαση να αλλάξει το καλεντάρι και να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια τα πρωταθλήματα ηπείρων (εν προκειμένω, τα Eurobasket) είπε ότι "χρειάζεται να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να επαναλαμβάνουμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια για τα επόμενα 20 με 30 χρόνια. Η αλλαγή στον προγραμματισμό είναι ένα από τα πράγματα που χρειαζόμασταν, για να... κουνηθεί το δέντρο, να επαναπροσδιορίσουμε τους εαυτούς μας, να κάνουμε διαφορετικό το παιχνίδι και να δώσουμε έμφαση στην πρόοδο των νέων ταλέντων, σε όλα τα μέρη της γης.
Το μπάσκετ εξελίχθηκε πάρα πολύ τα τελευταία 20-30 χρόνια, αλλά έφτασε στα όρια του και πρέπει να δούμε ποια είναι αυτά τα όρια. Πρέπει να δημιουργήσουμε θόρυβο και αυτό θα γίνει μόνο αν "σκίσουμε" το καλεντάρι. Αν είμαι αισιόδοξος πως το εγχείρημα θα είναι επιτυχημένο; Ναι, γιατί το μπάσκετ είναι παγκόσμιο, είναι δημοφιλές και όλα τα μέλη του είναι εξαιρετικά πεινασμένα, για να διαγωνιστούν στις διοργανώσεις. Θα είναι επιτυχημένο, μετά τα πρώτα παιχνίδια του 2017; Όλα τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Τίποτα δεν συμβαίνει σε μια νύχτα. Μόλις όμως, αγκαλιάσουμε όλοι το νέο σύστημα, θα είναι τεράστια η επιτυχία".
"Δεν γίνεται να μας ορίζουν οι 90 ξένοι του ΝΒΑ"
Τι έχει να πει το ΝΒΑ για όλα αυτά (δεδομένου ότι βάσει του πλάνου της FIBA, θα διεξάγονται αγώνες και μέσα στη σεζόν, με το ΝΒΑ να 'χει ανακοινώσει πως δεν θα διακόψει τη λίγκα του -για κανένα λόγο); "Το ΝΒΑ έχει τρεις ενστάσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την ανάπτυξη του σπορ, σε όλον τον κόσμο. Το νέο σύστημα θα δημιουργήσει νέες αγορές που θα εξυπηρετήσουν και το ΝΒΑ. Η δεύτερη αφορά το ενδιαφέρον αν γίνει το World Cup όσο πιο δυνατό γίνεται. Η νέα πραγματικότητα θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί όλα θα γίνουν υπό τις καλύτερες συνθήκες. Η τρίτη ένσταση αφορά την προστασία των παικτών που παίζουν στο ΝΒΑ. Δεν θέλουν να τους βλέπουν να χρησιμοποιούνται υπέρ το δέον από τις εθνικές ομοσπονδίες, να μην έχουν χρόνο να ξεκουραστούν. Αυτό το ζήτημα όμως, αφορά και όλους τους συλλόγους. Το νέο καλεντάρι βοηθά ως προς την ξεκούραση των παικτών και τη δημιουργία νέων αστέρων. Διότι θα τους δοθούν θέσεις, θα πρέπει να δημιουργούνται νέοι αστέρες, ώστε να μην εξαντλούνται οι ήδη γνωστοί παίκτες. Συγγνώμη, αλλά δεν γίνεται να ορίζουν τις εξελίξεις οι 90 ξένοι παίκτες που παίζουν στην παρούσα φάση στο ΝΒΑ".
Πώς βλέπει τη FIBA σε 20 χρόνια; "Θα ήθελα να δω μια εκπρόσωπο της Αφρικής, στον τελικό του World Cup. Δεν νομίζω ότι θα ξημερώσει η ημέρα που οι ΗΠΑ δεν θα είναι κάπου κοντά στην κορυφή. Θα ήθελα όμως, να δω Αφρό ικανούς να απειλούν αυτήν την υπεροχή. Θα ήθελα επίσης, να δω το μπάσκετ να είναι όσο δυνατό είναι το ποδόσφαιρο. Διαθέτουμε τα πάντα. Την πρώτη ύλη, το ταλέντο. Οπότε πρέπει να αρπάξουμε την ευκαιρία και να τα καταφέρουμε".

Πηγή: Sport 24

Επιβεβαίωση για Γκατούζο από Πουλινάκη

 

Κανονικά ο Φαλκάο

 

Τορίνο: Ανανέωσε ο Γκλικ

 

Δύσκολα ο Γκιστ

 

Κανονικά ο Φαλκάο

 

ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Μπαρτζώκας: «Τα πράγματα είναι απλά...»

 

Βολική εξέλιξη με Στοχ

Τα δίνουν όσο-όσο: Σπίτια πωλούνται φθηνότερα από αυτοκίνητα!

 

Προτομή του Πούσκας στην «Λεωφόρο»

 

Στη Γιουνάιτεντ δεν ξεχνούν τον Κριστιάνο

 

Οι χιουμοριστικές φωτογραφίες του Τελικού (PHOTOS)

 

Αήττητη στο φετινό CL μόνο η Ατλέτικο!(videos)

 

Tι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τον θρίαμβο της Ρεάλ

 

Διάσταση απόψεων ΕΟΚ και Τρινκιέρι

 

Συνεχάρη Ρεάλ και Ατλέτικο η Μπαρτσελόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: