2 Ιουν 2014

"Ομπράντοβιτς, ο Μουρίνιο του μπάσκετ"

Την Τρίτη (3/6), στις 21.00 οι Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι θα μπουν στην τελική ευθεία της τουρκικής λίγκας. Τι είχε να πει ο Ομπράντοβιτς και τι ο Αταμάν για τους τελικούς... και για τα επί μέρους ζητήματα αυτών.




Η αντίστροφη μέτρηση για τους τελικούς της τουρκικής λίγκας ξεκίνησε επισήμως, με τη συνέντευξη Τύπου των φιναλίστ. Οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ομέρ Ονάν, Εργκίν Αταμάν και Εντέρ Αρσλάν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, για να εξηγήσουν... τι θα δούμε που θα κριθεί στις τέσσερις νίκες. Τα δυο πρώτα ματς θα διεξαχθούν στην Ulker Sports Arena και τα επόμενα στο Abdi Ipekci.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε πως "το κίνητρο μας είναι πολύ υψηλό. Η Γαλατασαράι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που έχει το σεβασμό. Έκανε εξαιρετική πορεία στη Euroleague, αλλά και στην τουρκική λίγκα. Είναι ομάδα με μαχητικό πνεύμα. Και οι δύο κάναμε εξαιρετικούς ημιτελικούς. Εμείς νικήσαμε την Καρσίγιακα, ομάδα από την οποία είχαμε χάσει δυο φορές στην κανονική περίοδο, ενώ η Γαλατά "έσπασε" το πλεονέκτημα έδρας της Μπάνβιτ. Περιμένω ότι θα γίνουν πολύ καλά ματς. Καλώ τους φιλάθλους να είναι κόσμιοι και να στηρίξουν τις ομάδες τους. Όποιος έχει μεγαλύτερη θέληση, θα κερδίσει".
Ο Ομέρ Ονάν στάθηκε στο εξής: "Οι φίλαθλοι πρέπει να ξέρουν πως οι παίκτες είμαστε φίλοι και όταν τελειώνουν τα παιχνίδια μας, κάνουμε παρέα. Αυτό που θα ζητήσω είναι να μας αφήσουν να παίξουμε το μπάσκετ μας. Να μας δώσει ο κόσμος την ώθηση να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Θέλουμε να μην προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ξέρουμε πως το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο, δεδομένου και ότι έχει τελειώσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η ευχή μου είναι να πάνε όλα καλά".
"Ο Μουρίνιο του μπάσκετ"
Για τη Γαλατασαράι, ο Αταμάν ζήτησε "αυτοσυγκέντρωση, από την αρχή έως το τέλος σε όλα τα ματς. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι τεράστια. Για να βρεθούμε στους τελικούς, νικήσαμε μια ομάδα που είχε μόλις δυο ήττες σε όλη την κανονική περίοδο. Ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες, αλλά τώρα το κοντέρ μηδενίζει. Περιμένω ότι οι παίκτες μου θα παλέψουν εναντίον μιας πολύ δυνατής ομάδας, που έχει στον πάγκο της τον κορυφαίο κόουτς στην Ευρώπη. Ο Ομπράντοβιτς είναι για το μπάσκετ, ό,τι ο Μουρίνιο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει κάποια αλήθεια στο μπάσκετ, ο "Ζοτς" την ξέρει. Βέβαια, εκτός του Μουρίνιο στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και άλλοι προπονητές που έχουν επιτύχει πράγματα. Το αυτό ισχύει και για το μπάσκετ. Όλη η Τουρκία θα δει αυτά τα ματς, μεταξύ δυο ομάδων της Euroleague, αν όχι όλη η Ευρώπη. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια".
Ο Αρσλάν εστίασε στο "επιτέλους, ήλθε το τέλος της διαδρομής. Έχουμε παίξει ήδη δυο δύσκολες σειρές, αλλά αυτή που επίκειται είναι η πιο δύσκολη από όλες. Θέλουμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα. Το πρώτο που θέλουμε, είναι να "σπάσουμε" το πλεονέκτημα της Φενέρμπαχτσε. Θα διαγωνιστούν οι δυο κορυφαίες ομάδες της χώρας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το θέαμα θα συνδυαστεί με την καλή συμπεριφορά των φιλάθλων".

Πηγή: Sport 24

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΟΚ... όπως λέμε Σαμαράς (vds)

 

Στην τελική ευθεία για το μπαράζ

 

O 15χρονος Νιγηριανός που «τρελαίνει» κόσμο (videos)

 

Σαμαράς: Ελλάδα, η γη των ευκαιριών!(γνωστο απο το 2000 και υστερα.Ε.Ε)

 

«Νίκησε καθαρά και δίκαια ο Παναθηναϊκός»

 

Οι μεταδόσεις φιλικών: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ...


Το τεστ γνώσεων του Γιορέντε (vid)

 

Τρομερή αποκάλυψη από Έλληνα πιλότο: «Σας ψεκάζουμε σαν κατσαρίδες»

 

Παναθηναϊκός: «Δημιουργούν πολεμικό κλίμα»

 

Μόνο το Μουντιάλ στο μυαλό του Βαράν

 

Η «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ «SPORT» «Η Γιουνάιτεντ θέλει να δώσει 80 εκατ. για τον Σουάρες»

 

Η Αυστραλία έτοιμη να διεκδικήσει το Μουντιάλ 2022

 

«Ούτε εγώ το περίμενα...» Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ Γιώργος Δώνης.«Τα πάντα "σκάλωναν" στον ιδιοκτήτη»

 

«Να είμαστε πρώτοι και να μην βγαίνουμε στη Super League δε γίνεται»!

 

Σταθερό Βέλγιο, χωρίς νίκη η Γερμανία.ΗΠΑ - Τουρκία 2-1,Γερμανία - Καμερούν 2-2,Σουηδία - Βέλγιο 0-2,Γαλλία - Παραγουάη 1-1 (videos)

Δεν υπάρχουν σχόλια: