3 Ιουν 2014

Στον «αέρα» οι παιδικοί σταθμοί

Στον «αέρα» οι παιδικοί σταθμοίΔεν υπάρχει στον ορίζοντα, χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη των θέσεων, έτσι ώστε να υποβληθούν οι απαραίτητες αιτήσεις για να τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας και να γίνει η προβλεπόμενη τελική επιλογή


Παρατείνεται η αγωνία χιλιάδων οικογενειών, καθώς ενώ ο Ιούνιος έχει μπει, το υπουργείο Εργασίας δεν έχει βρει ακόμα τρόπο να θέσει σε εφαρμογή για την επόμενη χρονιά τη λειτουργία τόσο των βρεφικών και παιδικών σταθμών, όσο και των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ).
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, δεν υπάρχει στον ορίζοντα, χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη των θέσεων, έτσι ώστε να υποβληθούν οι απαραίτητες αιτήσεις και να τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας για να γίνει η προβλεπόμενη τελική επιλογή.
Η υποβολή των αιτήσεων καθυστερεί για άγνωστο χρονικό διάστημα, αφού μπορεί η συγκεκριμένη δράση με τίτλο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», να έχει ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, αλλά ως τώρα φαίνεται ότι τα κονδύλια που πρόκειται να εκταμιευτούν για τον σκοπό αυτό θα είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κορυφαίος εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο με εκπροσώπους των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος των κονδυλίων που θα εκταμιευτούν και περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι «θα είναι πολύ λιγότερα από πέρσι». Με δεδομένο ότι χρειάστηκαν περίπου 180 εκατ. ευρώ για να «βγει» η χρονιά και να εξυπηρετηθούν περίπου 60.000 οικογένειες πανελλαδικά, γίνεται αντιληπτό ότι η επόμενη σχολική περίοδος αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Πάντως, στο υπουργείο Εργασίας, ψάχνουν τρόπο να λύσουν τον γρίφο και όπως έλεγε το ίδιο στέλεχος στην ίδια συνάντηση «προσπαθούμε να βρούμε κεφάλαια από το κρατικό ταμείο, αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο».
Στόχος των Κέντρων είναι η παροχή πρόσθετης υποστήριξης, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, σε παιδιά οικογενειών που οι γονείς τους δεν μπορούν να βρίσκονται σπίτι εκείνες τις ώρες, συνήθως για επαγγελματικούς λόγους. Δίνεται προτεραιότητα σε παιδιά που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες ή σε οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα. Παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν το σύνολο του εκπαιδευτικού φάσματος και για το λόγο αυτό απασχολούν περίπου 1.400 δασκάλους. Στην περίπτωση που τα ΚΔΑΠ βρεθούν στο «μάτι του κυκλώνα» είναι πιθανό οι μισοί και πλέον από τους δασκάλους αυτούς να βρεθούν χωρίς εργασία.


Πηγή: dikaiologitika.gr,protothema.gr

Live Streaming.02:00 Greece vs Nigeria Friendlies Football Eastern European Time

 

Άνετα 8η σερί νίκη η Βραζιλία...Ελβετία - Περού 2-0,Τσεχία - Αυστρία 1-2 [μη... μουντιαλικό]

 

Live Streaming.22:00 Brazil vs Panama 4-0 Friendly

 

Live Streaming.21:30 Switzerland vs Peru 2-0 Friendly,Czech Republic vs Austria 1-2 Friendly

 

Κι όμως αυτά τα μέρη υπάρχουν στην πραγματικότητα!


Αποβολή και… αναβολή

 

Τελειώνει του Ντιέγκο Κόστα

 

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΟΣΙ «Εθνικός προδότης ο Πραντέλι»

 

Προς 11 ή 12/6 το μπαράζ

 

"Παραλήρημα" Θεοδωρίδη... (vds)

 

Περιμένουν κλήση Αγγελόπουλων στον Παναθηναϊκό


Μουντιάλ 2014: Αν το πάρει η Αργεντινή...

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ Ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας και η Μπαρτσελόνα στην Ligue 1;

 

Τα 7 πιο δημοφιλή βίντεο του Μαΐου

 

Ξεκαθαρίσματος συνέχεια στο ρόστερ

 

O Μόρας για την Εθνική(vid)

 

Ανάμειξη Πλατινί στο σκάνδαλο με Κατάρ

 

Οι μεταδόσεις φιλικών: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: