20 Ιουν 2014

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ - ΑΜΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ!

Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ - ΑΜΠΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ!
O Nίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για Ελλάδα και Μουντιάλ! Ποιος διεθνής είναι "χώμα" και ποιος "ανύπαρκτος";
Αναλυτικά:
Να ξεκινήσουμε από την Εθνική μας που την είδαμε με τον Σινάνογλου και δύσκολα σου έμενε το μάτι ανοιχτό αν δεν ήσουν Έλληνας ή Ιάπωνας! Ήταν ένα ματς ταλαιπωρία.
Ηρωική η προσπάθεια των παικτών μας, έμειναν με 10 από το πρώτο ημίχρονο, και ο λόγος είναι ότι ο Κατσουράνης δίχως ταχύτητα δεν προλάβαινε να ανακόψει τις αντεπιθέσεις και πήγαινε να τις κόψει με φάουλ.
Άλλο ένα ματς που δεν βάλαμε γκολ,πρέπει να σκοράρουμε οπωσδήποτε με την Ακτή Ελεφαντοστού διότι θα είναι ντροπή να φύγουμε από το Μουντιάλ χωρίς να έχουμε βάλει γκολ.
Από πριν το Μουντιάλ έλεγα ότι το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής θα είναι το γκολ διότι έβλεπα σε τι κακή κατάσταση ήταν οι επιθετικοί μας. Χάλια ο Γκέκας, χώμα ο Μήτρογλου δεν μπορεί να περπατήσει! Άφαντος ο Σαλπιγγίδης,ανύπαρκτος ο Σαμαράς δεν υπάρχει στο γήπεδο! Αν δεν έχεις κέντρο και επίθεση,πώς περιμένεις να βάλεις τα γκολ.
Παίζαμε με αντίπαλο μία ομάδα που όπως τη βλέπω είναι χειρότερη και από το Ιράν! Πού είναι οι γρήγοροι Ιάπωνες;Αυτοί όχι μόνο δεν είναι γρήγοροι, αλλά είναι και κοντοί, ζουμπάδες, ούτε με κεφαλιές απειλούν, ούτε χαμηλά, ακόμα και με 8 να μέναμε, αμφιβάλλω αν θα μας έβαζαν γκολ! Ήταν ένα ματς για να κοιμηθείς. Πολύ αργό ματς.
Πριν την Εθνική μας χόρτασα μπάλα από το Ουρουγουάη-Αγγλία.Έλα μωρέ με την Αγγλία, πόσες φορές σας είπα μην κολλάτε σε ονόματα,δεν ξέρουν μπάλα οι Άγγλοι, και ειδικά ο Ρούνεϊ είναι σκάνδαλο που παίρνει τόσα λεφτά! Έχει καταντήσει ένας …παλαιστής!
Από τότε που έφυγε από σέντερ φορ ο Ρούνεϊ έχει να παίξει μπάλα,ένας ποδοσφαιριστής που στηρίζεται μόνο στη δύναμή του πλέον, άμπαλος σε σχέση με τα λεφτά που παίρνει.Αν παίρνει ο Ρούνεϊ τόσα χρήματα την εβδομάδα,ο Σουάρες έπρεπε να παίρνει δεκαπλάσια.
Μπήκε ο παικταράς Σουάρες μέσα έπειτα από τραυματισμό και τους καθάρισε τους Άγγλους, 2 γκολ τους έβαλε,και γενικώς ωραία ομάδα η Ουρουγουάη.Ας είχε χάσει το προηγούμενο ματς,εγώ επίτηδες δεν τους είχα κριτικάρει,διότι τη σέβομαι ως μεγάλη ομάδα.Έχουν δείξει αυτοί οι παίκτες τις ικανότητές τους και στα Κόπα Αμέρικα. Μιλάμε για μεγάλη ομάδα που οφείλεις να τη σέβεσαι.Και ας είναι ένα μικρό κράτος όπως μου λέει ο Σινάνογλου με πληθυσμό όσο η Αθήνα!Τεράστια ποδοσφαιρική σχολή. Με παράδοση δεκαετιών από παλιά.Μία χώρα με μόλις 4 εκατομμύρια πληθυσμό έχει μπροστά Καβάνι και Σουάρες,ενώ η Βραζιλία με 180 εκατομμύρια πληθυσμό έχει αυτόν τον Φρεντ.Μετά το θρίαμβο όπως μας έπρηζαν των ισπανικών ομάδων που έφτασαν δύο ισπανικές ομάδες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μία στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, εγώ σας έλεγα στη στήλη -και τα γραπτά μένουν- ότι δεν θα πάει καλά η Εθνική τους στο Μουντιάλ, ότι είναι ξεζουμισμένοι και ότι δεν εντυπωσιάζομαι από την πορεία των συλλόγων τους, διότι αν από Ρεάλ, Ατλέτικο, Σεβίλλη βγάλεις τους ξένους, θα είναι πολύ πιο αδύναμες.
Σας έλεγα ότι η Ισπανία στηρίζεται στην Μπαρτσελόνα η οποία είναι εντελώς ξεζουμισμένη και αποτυχημένη φέτος, και πραγματικά είδαμε μία Ισπανία να διασύρεται στο Μουντιάλ. Δεν της έριξε πεντάρα μόνο η Ολλανδία, τη νίκησε πανεύκολα και η Χιλή.
Δεν υπάρχουν και Ισπανοί προπονητές, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αν εξαιρέσεις τον Βαλβέρδε ο οποίος έχει ανέβει στην εκτίμησή μου, οι 3 πρώτες ισπανικές ομάδες είχαν ξένους προπονητές, Σιμεόνε, Αντσελότι, και αυτόν τον Τάτα.
Ο Γκουαρντιόλα έφαγε τα μούτρα του με το τίκι-τάκα, κούρασε το τίκι-τάκα, 3 χρόνια το φωνάζω, μέσα στις επιτυχίες που έκαναν εγώ πήγαινα κόντρα στο ρεύμα και έλεγα ότι το ποδόσφαιρο του μέλλοντος δεν είναι το τίκι-τάκα, το ποδόσφαιρο του μέλλοντος είναι αυτό που έλεγαν ...ντεμοντέ. Κλείσιμο των χώρων πίσω και χτύπημα της κόμπρας στις αντεπιθέσεις.
Είδατε λοιπόν το τίκι- τάκα τι χαστούκια έφαγε, είδαμε τη Μπαρτσελόνα φέτος τι έπαθε, είδαμε την Εθνική Ισπανίας τι έπαθε, είδαμε την Μπάγερν του Γκουαρντιόλα να διασύρεται στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ πέρσι το σάρωσε με τον Χάινκες, είδαμε την Ατλέτικο να ξεχωρίζει με το… ντεμποντέ στιλ ποδοσφαίρου του Σιμεόνε, είδαμε και τον Αντσελότι στο τέλος να υιοθετεί το κλείσιμο των χώρων πίσω και το χτύπημα στις αντεπιθέσεις και να νικάει έτσι την Μπαρτσελόνα στον τελικό κυπέλλου, να παίρνει και το Τσάμπιονς Λιγκ.
Όποιοι διαβάζουνε τη στήλη ξέρουν ότι τα λέω από πριν και κόντρα στο ρεύμα. Με τη Βραζιλία είδατε τι έγινε. Πανηγυρίζανε οι εκφωνητές στο 3-0 επί της Κροατίας, αλλά εγώ βγήκα και είπα ότι είναι από τις χειρότερες Βραζιλίες που έχω δει στη ζωή μου και την έθαψα στην κριτική. Έρχεται λοιπόν αμέσως μετά και σπάει τα μούτρα της με το Μεξικό.
Και λέγανε για τον τερματοφύλακα του Μεξικό μόνο. Δεν κοιτάνε τι ωραίο στήσιμο είχε το Μεξικό με 5-3-2 απέναντι στη Βραζιλία, πώς την έκλεισε.
Η Βραζιλία πρέπει να παίξει έξυπνα στα επόμενα ματς, ειδικά με μεγάλους αντιπάλους. Έχει το υλικό για να παίξει 5-3-2 ο Σκολάρι, έχει πάρει και Μουντιάλ έτσι στο παρελθόν. Έχει καλά σέντερ μπακ, έχει μπακ επιθετικά, έχει και το πρόβλημα με τον σέντερ φορ που είναι ανύπαρκτος και πρέπει να τον πλαισιώσει.
Τι μπορεί να κάνει λοιπόν η Βραζιλία κατά τη γνώμη μου. Δύο σχήματα θα αναφέρω και σημειώστε αυτές τις αλλαγές:
Ή να παίξει 5-3-2, ή να αλλάξει τα πρόσωπα στο 4-3-3 πετώντας έξω τον Φρεντ και βάζοντας σέντερ φορ τον Χουλκ ο οποίος είναι πιο γρήγορος από το Φρεντ και έχει καλύτερα πόδια. Να βάλει αριστερά μπροστά τον Νεϊμάρ και δεξιά μπροστά τον Γουίλιαν που τον έχει βάλει ο Μουρίνιο και εξτρέμ, είναι γρήγορος. Και πίσω τους να έχει τον Όσκαρ. Αυτές τις αλλαγές θα έκανα εγώ. Διότι είναι προβληματική ως τώρα η Βραζιλία.
Η Αυστραλία ήταν εξαιρετική απέναντι στην Ολλανδία, της το γύρισε η Ολλανδία το 1-2 και το έκανε 3-2, έφταιγε στο 1-2 ο προπονητής της Αυστραλίας. Κύριε έχεις το σκορ υπέρ σου, βλέπεις ότι οι Ολλανδοί με το 5-3-2 έχουν δύο επιθετικούς φωτιά τον Ρόμπεν και τον Φαν Πέρσι, είναι και ο Σνάιντερ από πίσω -παρ΄ ότι δεν τράβηξε σε αυτό το ματς- δεν θα μπορέσεις να τους κρατήσεις μόνο με δύο σέντερ μπακ πίσω. Ρίξε τρίτο σέντερ μπακ μέσα στο ματς και βοήθα με αυτή την αλλαγή την ομάδα σου.
Και η Κόστα Ρίκα με 5 πίσω έπαιξε και ήταν εξαιρετική, νίκησε ολόκληρη Ουρουγουάη. Και το Μεξικό με 5 έπαιξε πίσω και δεν έχασε από τη Βραζιλία. Η δε Χιλή απέναντι στην Ισπανία και αυτή έπαιξε με 5 πίσω και νίκησε, σαν αβγό την καθάρισε την Ισπανία. Είναι ο θρίαμβος του 5-3-2 μέχρι τώρα.
Όταν εγώ μίλαγα για το 5-3-2 φανατικά, καμία ομάδα δεν το έπαιζε και με κορόιδευαν ορισμένοι άσχετοι από μπάλα που δεν έχουν προπονήσει ούτε ομάδα από πεντάχρονα. Πλέον το παίζουν πολλοί σύλλογοι, καθώς και πολλές Εθνικές στο Μουντιάλ! Μέχρι και οι Ολλανδοί που μια ζωή έπαιζαν 4-3-3, μέχρι και η Αργεντινή του Μέσι το δοκίμασε.
Είδα και το Κροατία-Καμερούν, τέτοιο Καμερούν δεν έχω ξαναδεί σε Μουντιάλ, ήταν τραγικό, μπορούσε να χάσει 8-0 αν φορτσάριζε η Κροατία! Στο χαλαρό οι Κροάτες έριξαν 4 γκολ, ότι ήθελε ο καθένας έκανε στο Καμερούν, ένα ποδόσφαιρο ελεύθερο, άναρχο.
Το Βέλγιο με την Αλγερία ήταν καλό, έχει καλούς παίκτες το Βέλγιο, ειδικά στο β΄ ημίχρονο που έκανε τις αλλαγές ο προπονητής του, ανέβηκε πολύ. Το πάλεψε ο προπονητής αυτός, μέχρι και τον Φελαϊνί έριξε στον αγώνα σε θέση φορ! Διότι δεν πήδαγαν αυτοί που είχε μέσα και πήγαιναν χαμένες οι μπαλιές του Αζάρ, έβαλε γκολ με κεφαλιά λοιπόν ο Φελαϊνί. Το Βέλγιο πάντως δεν το βλέπω τόσο δυνατό ως τώρα, όσο το διαφήμιζαν.
Είδα και το Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού που μας ενδιαφέρει, τι να σας πω ρε παιδιά για την Ακτή Ελεφαντοστού, πολυδιαφημισμένοι και αυτοί, αλλά εγώ πιστεύω ότι μία καλή Εθνική μας θα μπορούσε να τους νικήσει. Έτσι όπως τη βλέπω όμως την Εθνική μας, πολύ δύσκολο…
Η Κολομβία είναι η πραγματικά καλή ομάδα του ομίλου, πού να είχε και τον Φαλκάο, θα μπορούσε να προχωρήσει ψηλά. Καλός προπονητής αυτός ο Πέκερμαν της Κολομβίας, έκανε καλές αλλαγές, και παικταράς ξανά ο Ροντρίγκες, σας είχα αναλύσει το ρόλο του απέναντί μας, δεν είχε πάρει χαμπάρι ο Σάντος τι γινόταν…
Η Ακτή Ελεφαντοστού το πάλεψε με βαριά κορμιά, μεγάλωσαν κάποιοι παικταράδες όπως ο Ντρογκμπά, τα έχει δώσει όλα ο Τουρέ που είναι επιβαρυμένος από την Αγγλία, ο Καλού ήταν σημαντικός που μπήκε αλλαγή. Θα τα δώσουν όλα αυτοί απέναντί μας, το θεωρώ πολύ δύσκολο να τους νικήσουμε.
Πηγή: NewsNow

Live Streaming. 01:00 Honduras vs Ecuador 1-2(videos) FIFA WC 2014

 

Ελβετία - Γαλλία 2-5(videos)

 

Ιταλία - Κόστα Ρίκα 0-1(video)

 

Live Streaming.22:00 Switzerland vs France 2-5 FIFA WC 2014

 

Οργή για Βασιλόπουλο στη Φιλαδέλφεια

 

Σάντος: «Δυνατότεροι στις αντιξοότητες οι Έλληνες»!

 

Δεν πουλά Κρόος η Μπάγερν

 

Live Streaming.19:00 Italy vs Costa Rica - FIFA WC 2014 Eastern European Time

 

Ελλάδα - Πολωνία 3-0

 

Live Streaming.17:30 Greece vs Poland 3-0 set(25-21)(25-18)(25-23), W Volley,

 

Σουάρες: "Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα μου"

 

Πέμπτη μεταγραφή μέσα σε δυο μέρες η Καλλονή

 

Ο ΛΙΘΟΥΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Στην καλύτερη πεντάδα ο Ματσιούλις!


Η ελπίδα, η ψυχανάλυση και το Περλ Χάρμπορ

 

Η γκάφα της χρονιάς από ομάδα Γ' Εθνικής!.ΒΡΗΚΑ ΣΤΗΝ Ε.Π.Σ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ???

 

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ...ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ,ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ 8η ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΘΕΤΕΣ?.ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ???

Ιαπωνία - Ελλάδα 0-0

 

Ουρουγουάη - Αγγλία 2-1(videos)

Δεν υπάρχουν σχόλια: