19 Φεβ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έμπνευση απ'τον θεό της μπάλας

ronaldo-brazil13_408.jpgΟ Ράφαελ Ναδάλ λίγο μετά τον πρώτο του τίτλο στο Σάο Πάολο, στο δεύτερο μόλις τουρνουά από την επιστροφή του στα courts, είπε πως κατά τη διάρκεια του τραυματισμού του άντλησε δύναμη απ'τον Βραζιλιάνο "θρύλο", Ρονάλντο ο οποίος είχε επίσης περάσει πολύ δύσκολες στιγμές με τραυματισμούς στα ταλαιπωρημένα γόνατά του.
Ο Ρονάλντο βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στη Sao Paolo Arena και παρακολούθησε τον τελικό του Brazil Open και τον Ράφαελ Ναδάλ να σηκώνει την πρώτη του κούπα, 9 μήνες μετά τον τελευταίο τίτλο του στο Roland Garros 2012 και μετά τη χειρότερη περίοδο της καριέρας του όπου αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.

Τώρα, ο Ναδάλ είπε ότι είναι έτοιμος να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ρονάλντο ο οποίος είχε επιστρέψει πολλές φορές από σοβαρότερους τραυματισμούς και πολλές εγχειρήσεις στα γόνατά του.

Ο Ράφα είπε ότι ο Ρονάλντο είναι παράδειγμα προς μίμηση για την αποφασιστικότητα που έδειξε και τη δύναμη της ψυχής που τον οδήγησε και πάλι πίσω στα χορτάρινα γήπεδα.

"Ο Ρονάλντο είναι παράδειγμα για πολλούς ανθρώπους γιατί κατάφερε να πετύχει τόσα πολλά πράγματα, παρότι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές με τα γόνατά του στην καριέρα του. Σίγουρα είναι παράδειγμα προς μίμηση για μένα. Είναι παράδειγμα αποφασιστικότητας και σκληρής δουλειάς" τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ από το Σάο  Πάολο, πριν αναχωρήσει για το Ακαπούλκο του Μεξικό.

Για τον Ρονάλντο, τα λόγια είναι περιττά... Παρά τα απανωτά προβλήματα τραυματισμού που του στέρησαν τη δυνατότητα να κάνει ίσως τη μεγαλύτερη καριέρα που έχει γνωρίσει το ποδόσφαιρο, θεωρείται ένας απ'τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, έχοντας αγωνιστεί στα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπς, όπως τη Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ίντερ και τη Μίλαν ενώ μαζί με τη Σελεσάο κατέκτησε δύο παγκόσμια κύπελλα. Μάλιστα είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε διοργάνωση παγκοσμίου Κυπέλλου με 15 γκολ.

Ο Ναδάλ πρόσθεσε ότι  πάντα θαύμαζε τον Ρονάλντο και νιώθει πολύ περήφανος που είχε βγάλει και φωτογραφία με το ίνδαλμά του, όταν ήταν πιτσιρικάς (φωτό παρακάτω).

"Ήταν ασταμάτητος, ένας απ'τους καλύτερους όλων των εποχών, παρά την κακή του τύχη με τα γόνατα. Εγώ δεν είχα τόσα πολλά προβλήματα όσο εκείνος. Δεν έχω κάνει καμία εγχείρηση. Αλλά μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολο ήταν για τον Ρονάλντο" υπογράμμισε ο Ναδάλ ο οποίος αυτή την εβδομάδα ξεκουράζεται προκειμένου να παρουσιαστεί ακόμη πιο έτοιμος, σε σχέση με τα δύο πρώτα τουρνουά σε Χιλή και Βραζιλία, για το μεγάλο ραντεβού στο Μεξικό.

Όσον αφορά για την πορεία του δικού του τραυματισμού, ο Ναδάλ είπε: "Υπάρχουν μέρες που ακόμη με πονάει. Είναι πολύπλοκο. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο να βελτιωθώ και να γίνω ανταγωνιστικός ξανά. Σκεφτόμαστε μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Θα δούμε πως θα πάει στο Ακαπούλκο και θα αποφασίσουμε για τα επόμενα τουρνουά της σεζόν" 



Πηγή: Tennis24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Μακάρι να γίνουμε όλοι σαν τον Νίκο"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μπαρκέρο: «Κόλαση στον Πειραιά»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα «φώτα» στο Λονδίνο

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τσάβι: «Το φαβορί φαίνεται στο γήπεδο»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μίλαν: Οι… συμβουλές του Μπερλουσκόνι

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: