30 Δεκ 2013

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τι αντιμετωπίζει ο Σουμάχερ


Ο Γκάρι Χάρτστιν, πρώην επικεφαλής γιατρός της Φόρμουλα 1, εξηγεί για τον απλό κόσμο τι ανακοίνωσαν οι γιατροί που παρακολουθούν τον Μίκαελ Σουμαχερ στη Γκρενόμπλ.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει το μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του. Μαζί του δίνουν τη δική τους "μάχη" και οι θεράποντες ιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ.
Κατάκοποι ενημέρωσαν το μεσημέρι τους εκπροσώπους του Τύπου και όλο τον υπόλοιπο κόσμο (σ.σ. η συνέντευξη Τύπου μεταδόθηκε ζωντανά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια) για το βαρύ χτύπημα στο κεφάλι που προκάλεσε εγκεφαλική αιμορραγία.





Οι γιατροί μίλησαν με ιατρικά λόγια, δεν είχαν χρόνο να εξηγήσουν σε απλά λόγια τι συμβαίνει. Έτσι αναζητήθηκε η βοήθεια άλλων επιστημόνων. Στο blog που διατηρεί ο πρώην επικεφαλής γιατρός στη Φόρμουλα 1, Γκάρι Χάρτστιν επιχειρεί να εξηγήσει τι αντιμετωπίζει ο πολυπρωταθλητής της Φόρμουλα 1.
Παραθέτουμε μεταφρασμένο το κείμενο:
"Πρώτα από όλα, αυτή η συνέντευξη Τύπου ήταν περισσότερο καθησυχαστική από ότι περίμενα. Φοβόμουν πως θα ανακοίνωναν πως θα προχωρούσαν σε μια δεύτερη επέμβαση για αυξημένη ενδοκρανιακή υπέρταση. Το γεγονός πως δεν χρειάστηκε είναι καλό σημάδι.
Οπότε τι κάνουμε τώρα; Γνωρίζουμε πως κρατώντας τον Μίκαελ σε βαθύ ύπνο, οι γιατροί ελάττωσαν την θερμοκρασία του σώματος του. Αυτό είναι μέρος στρατηγικής για να βελτιώσουν το μεταβολισμό του εγκεφάλου. Αυξάνοντας την αποστολή "καλών πραγμάτων" προς τον εγκέφαλο, ελαττώνοντας τη θερμοκρασία μειώνεται και η ανάγκη του εγκεφάλου για "καλά πράγματα". Η μείωση της κατανάλωσης είναι προτιμότερη.
Μας είπαν οι γιατροί πως ο Μίκαελ έχει κακώσεις και στα δύο μέρη του εγκεφάλου. Δηλαδή ο εγκέφαλος είναι πληγωμένος και στα δύο ημισφαίρια. Αυτό δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη. Το χτύπημα ήταν βαρύ. Τι είδους κακώσεις; Δεν μας είπαν συγκεκριμένα, όμως μπορούμε να υποθέσουμε πως είναι μίγμα τριών τύπων:
Πρώτα το αιμάτωμα. Είναι μια συλλογή αίματος που πρέπει να αδειάσει. Αυτό έχει γίνει και ο Μίκαελ θα εξετάζεται συχνά, προκειμένου να εντοπιστεί ο σχηματισμός νέου αιματώματος ή συσσώρευση αίματος στο αρχικό.
Στη συνέχεια είναι η εγκεφαλική διάσειση. Μαύρα και μπλε σημάδια στον εγκέφαλο. Σχηματίζονται από τη δύναμη του χτυπήματος και αποτελούνται από πρήξιμο και αίμα που έχει ξεφύγει από τα αγγεία στους μύες, όπως όταν χτυπάει κάποιος το χέρι του. Όταν αυτό συμβαίνει στον εγκέφαλο, το αίμα απορροφάται και η πληγή κλείνει. Συνήθως η επούλωση είναι πλήρης, αλλά ορισμένες φορές αφήνει μικρές κοιλότητες πίσω.
Ο τρίτος τύπος κακώσεων είναι σε μικροσκοπικό επίπεδο. Είναι ζημιά στα "καλώδια" που συνδέει τις ομάδες των αγγείων του εγκεφάλου. Αυτή η ζημιά δεν είναι εύκολα ορατή και εντοπίζονται μετά από φτωχή νευρολογική αντίδραση. Αυτές οι κακώσεις δεν έχουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση, αντιμετωπίζονται από τους νευρολόγους, αυξάνοντας την... ευτυχία του εγκεφάλου και αποφεύγοντας... δυστυχία του εγκεφάλου".
Στο μεταξύ οι γιατροί εξέφρασαν την άποψη πως η άριστη φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μίκαελ Σουμάχερ, θα τον βοηθήσει στην ανάρρωση του. Την ίδια άποψη επανέλαβε και καθηγήτρια νευροχειρουργικής στο Λίβερπουλ, μιλώντας στο BBC.-  

Πηγή: Sport 24

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Έμεινε... στον άσο ο Μπέρντιχ

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μετάλλιο για τον Παπαθανασίου στη Γαλλία

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τι θέλουν οι οπαδοί από τον Αγιο Βασίλη...

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:"Εγώ ανέλαβα, εγώ θα την κάνω ΑΕΚΑΡΑ"

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Βλάχος: «Νταμπλ και Ευρώπη οι στόχοι μας»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Σχεδόν έτοιμος ο Νίνης, θεραπεία ο Γλύκος

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Μόγιες: «Να πετύχει 20 γκολ ο Γουέλμπεκ»

 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:Τι αντιμετωπίζει ο Σουμάχερ


 

ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ:«Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να βγει από το ευρώ το 2014»

Δεν υπάρχουν σχόλια: